FLERE PÅGREPET: Mistenkt for å ha planlagt terrorangrep av Göteborg sentrum. Politiet vil forløpig ikke uttale seg om hvor mange som er pågrepet. Politiet vil ha økt beredskap i Göteborg i dagene som kommer. Foto:Jan Wiriden/Expressen.se
FLERE PÅGREPET: Mistenkt for å ha planlagt terrorangrep av Göteborg sentrum. Politiet vil forløpig ikke uttale seg om hvor mange som er pågrepet. Politiet vil ha økt beredskap i Göteborg i dagene som kommer. Foto:Jan Wiriden/Expressen.seVis mer

Flere pågrepet for terrorforberedelser

Lastebil med eksplosiver skulle detoneres ved kjøpesenteret Nordstan i Göteborg sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Göteborg har i dag tidlig pågrepet flere personer som mistenkes for å ka kommet med bombetrusler mot sentrum av Göteborg.

- Et antall personer er pågrepet og mistenkes for å forberede et terrorangrep, sier Patrik Peter i Säpo, til Aftonbladet.

Lastebil med eksplosiver Mennene siktes for å ha planlagt terrorangrep.

Ifølge Expressen skulle en lastebil fylt med eksplosiver bli detonert i nærheten av Nordstan i Göteborg i dag, lørdag. Ifølge politiet skal en person ha overhørt trusselen i en samtale mellom to andre personer.

Ukjent motiv Pågripelsene skal ha funnet sted på flere ulike adresser i göteborgsområdet, melder avisa.

Ifølge svensk politi er  eventuelle motiv i saken ennå ukjent. Ifølge politiet endrer ikke pågripelsene trusselnivået mot Sverige.

- Det er fortsatt på samme nivå som før, sier Peter.

— Vi er nå i en situasjon der vi ikke helt kan vurdere hvorvidt trusselen skulle settes ut til live, sier politimester Carina Persson. Hun sier også at det ikke kan avgjøres om det var noen koblinger til terrorister eller terroristorganisasjoner i saken.

Troverdig kilde Politiet i Göteborg mottok fredag opplysninger om at sentrum av byen skulle sprenges i luften i løpet av lørdagen.

Bombetrusselen kom fra det politiet karakteriserer som en troverdig kilde, og den svenske sikkerhetstjenesten Säpo er koblet inn i saken. Opplysningene omkring bombetrusselen er vage, men politiet har funnet en gruppe med tilknytning til trusselen.

Målrettet beredskap Til tross for pågripelsene vil enda flere politifolk vil lørdag bli satt i beredskap i sentrale deler av Göteborg, dette for å sikre tryggheten og å øke synligheten av politiets nærvær.

1. oktober økte Säpo trusselnivået i Sverige.

— Da snakket vi om en spesiell trussel som årsaken til at vi høynet nivået. Foreløpig har vi ikke informasjon som kobler den trusselen til bombetrusselen mot Göteborg, sa pressesekretær Patrik Peter i Säpo fredag
Avhøres - Vi er i samme posisjon som før, og har en bred og målrettet beredskap. Men vi vet ikke mot hvem eller hva trusselen var adressert mot, sier talsmann Björ Blixter til Aftonbladet.

- Vi har et antall personer i avhør nå. Det kommer til å pågå hele dagen, sier Marie Åhman, talsperson for politiet i Västra Götaland.

Åhman vil ikke kommentere om det fortsatt er fare for gjennomføring av trusselen.

- Det kan ikke utelukkes at flere vil pågripes , men vi har ingen planer om dette nå, sier Blixter til Expressen.

Blixter vil ikke gå videre inn på hvor mange som er pågrepet, men sier til Expressen at det er flere. Nå blir de pågrepne avhørt.

Politiet vil ikke fraråde folk å besøke Göteborg.