Flere pågrepet for terrorplaner

Tre personer er pågrepet i forbindelsen med terrortrusselen mot New Yorks undergrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (ANB-AP):  En mann ble pågrepet i Irak fredag, og amerikansk politi undersøker nå om en fjerde person har reist til New York.

Pågripelsen i Irak skal ha kommet etter opplysninger fra en informant som skal ha oppholdt seg i Afghanistan.

Torsdag ble to irakere pågrepet mistenkt for å ha planlagt terrorangrep i New York.

– Har Gud med meg


Pågripelsene skjedde samme dag som det ble kjent at terrorister planlegger å bombe New Yorks undergrunn. Men fredag tok folk undergrunnen på jobb som vanlig.

– Forhåpentligvis har jeg Gud med meg og alt går bra, sier Vinnie Stella, som står med avisen under armen mens han venter på undergrunnen på Penn Station.

Nettopp her var det tilløp til dramatikk fredag, da det ble funnet en flaske med noe grønt innhold i. Stasjonen ble stengt midt i morgenrushet. Innholdet i flasken var imidlertid helt harmløst.

– Politiet har kontroll

Selv om det var mye flere politifolk i gatene enn vanlig, tok folk terrortrusselen som ble kunngjort torsdag kveld med fatning.

– Politiet har dette under kontroll, sier Rob Johnson som også sto på undergrunnstasjonen.

New York-ordfører Michael Bloomberg sa torsdag kveld at de har fått den mest konkrete terrortrusselen noen sinne. Terrorister skal ha planlagt et eller flere bombeangrep mot undergrunnen. Bombene skulle gjemmes i stresskofferter, bager eller barnevogner.Føderale sikkerhetsmyndigheter har imidlertid tonet ned terrortrusselen, som de mener er av «tvilsom troverdighet».

Washington-monumentet bombetruet

Fredag kveld ble Washington-monumentet ble stengt på grunn av en bombetrussel.

Den 170 meter høye obelisken og gatene rundt monumentet ble avstengt for publikum, opplyser politiet i Washington til Reuters.

Bombehunder gjennomsøkte monumentet på jakt etter mistenkelige gjenstander, men gjorde ingen funn.

ØKT SIKKERHET: Tre personer er pågrepet etter terrortrusselen mot undergrunnen i New York, der politiet har skjerpet vaktholdet.
SOM NORMALT: Livet på undergrunnen i New York går sin vante gang tros terrortruslene.