Flere pågrepet for ulovlig steinlegging

Oslo-politiet har utført kontroller flere steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks personer ble i 12.50-tida mandag pågrepet i forbindelse med en kontroll av steinleggere i Damfaret i Oslo.

- Det er tre briter og tre albanere. En eller flere av albanerne hadde ikke arbeidstillatelse. Britene er foreløpig tatt inn på dette grunnlaget og siktes for brudd på utlendingsloven og bruk av ulovlig arbeidskraft, sier politiinspektør Bjørn Vandvik ved utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Arbeidstilsynet deltok også i kontrollen.

Flere pågrepet for ulovlig steinlegging

Klokka 19.47 melder Oslo politidistrikt på Twitter at de har pågrepet ytterligere én albaner for brudd på utlendingsloven i forbindelse med steinleggervirksomhet på Trasop.

- Én lastebil er inntauet, melder operasjonssentralen.

Dagbladet har de siste dagene satt fokus på hvordan steinleggere lurer nordmenn ved å registrere selskap på hotellrom og campingplasser.

På fredag skrev Dagbladet om en tolvåring som jobbet for steinleggere i et villastrøk i Bærum. Politiet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet har varslet at de skal knuse de omreisende steinleggerne en gang for alle - og også kundene kan få straff.

- Vi vil også gå etter kundene. Det nytter ikke å skylde på at man ikke vet, sier skattekrimsjef Jan Egil Kristiansen til Dagbladet.