Flere pågrepet i narkolærersaken

Politiet har pågrepet ytterligere fem personer i saken mot Østfold-lærerinnen som er siktet for grove narkoforbrytelser. Ingen av hennes elever skal være blant de arresterte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble den unge læreren varetektsfengslet for to uker. Hun er siktet for salg av store mengder narkotika. Salget skal ha foregått fra hennes leilighet i flere måneder.

Da kvinnen ble pågrepet sist fredag ble flere av hennes kunder pågrepet i nærheten av leilgheten. Så vidt politiet kjenner til er ingen av hennes elever blant kjøperne.

- Det dreier seg om personer fra et etablert rusmiljø i byen, sier politiførstebetjent Kai Andersen ved Sarpsborg politistasjon til Dagbladet.no.

Han betegner saken som «dypt tragisk». Den unge lærerinnen skal ha blitt avhengig av amfetamin, og begynte etterhvert å selge stoffet for å finansiere eget forbruk.

- Saken er dypt tragisk. Salget har gått til å finansiere eget forbruk. Det er ingen kynisme i saken, sier Andersen.

Da kvinnen ble arrestert forrige fredag skal hun først ha reagert med sjokk, men deretter med

lettelse.

I tillegg til læreren er altså fem personer siktet for narkotikaforbrytelser i saken. Politiet ser ikke bort i fra flere pågripelser i saken. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er også politiet i Fredrikstad koblet inn.