Flere pågrepet i stor narkosak

Væpnet politiaksjon på bensinstasjon i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere personer ble i 15-tida i ettermiddag pågrepet i en væpnet politiaksjon ved Shell-stasjonen på Mortensrud. Aksjonen ble ledet av Romerike politidistrikt med betydelig støtte fra oslopolitiet.

Alvorlig narkoforbrytelse

- Vi kommer bare til å opplyse at flere personer ble pågrepet, og at dette er en sak vi har arbeidet med over tid, sier politiadvokat Håvar Undeland ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer var den nøye planlagte aksjonen knyttet til et stort beslag av narkotika. Etterforskningen er etter det Dagbladet.no forstår et ledd i den spissede innsatsen for å ta bakmenn i alvorlig narkokriminalitet.

Etterforskningen er støttet av Rådet for organisert kriminalitet (ROK), noe som betyr at Romerike politidistrikt kan ha fått etterretnings- og etterforskningsressurser fra både Kripos, Oslo politidistrikt og Økokrim.

Beslag og minst tre pågripelser

Politiet kan ha grepet inn midt i en overlevering av penger eller stoff.

Et øyenvvitne til ettermiddagens aksjon på Mortensrud forteller til Dagbladet.no at tre menn ble lagt i bakken og pågrepet i en lynaksjon der et stort antall sivile og uniformerte politifolk, bevæpnet blant annet med maskinpistoler, dukket opp ved inngangen til bensinstasjonen.

- En trailersjåfør hadde like før overlevert en pakke til en mann som kom bort til vogntoget. Mannen med pakka satte seg inn ved siden av sjåføren i en blå Peugeot personbil, som kjørte den korte distansen fram til hoveddøra på Shell-stasjonen. Politiet slo til da mannen var gått inn på stasjonen, sier vitnet til Dagbladet.no.

Slik traileren sto parkert, kan den ha kommet fra Sverige på E6.

Politiet ville i ettermiddag ikke kommentere hvilket narkotisk stoff som de pågrepne er siktet for befatning med, eller om det er gjort flere arrestasjoner i saken.