Refleks i mørket

Flere påkjørt. Politiet med kraftig advarsel

Mandag morgen meldte Øst politidistrikt om tre fotgjengere som ble påkjørt med kort tids mellomrom.

Omtrent 25 fotgjengere dør i trafikken hvert år. Dersom du bruker refleks vil bilføreren ha åtte sekunder lengre tid å reagere på. Det kan redde livet ditt. Video: Trygg trafikk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øst politidistrikt fikk det plutselig travelt mandag morgen, med tre påkjørsler av fotgjengere i Viken i løpet av tre kvarter.

I Moss ble to personer påkjørt. Den første hendelsen skjedde i Ryggeveien. Det meldes om mindre personskader. Den andre påkjørselen skjedde i Fjordveien, hvor vedkommende ble sendt til sykehus for undersøkelser.

Skader

I Fredrikstad ble en fotgjenger påkjørt i Jens Wilhelmsens gate. Skadeomfanget er ukjent og personen ble kjørt til legevakta av forbipasserende.

- Vi antar at det er lettere skader på alle fotgjengerne, sier operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt til Dagbladet.

FOREBYGGE: Øst politidistrikt oppfordrer myke trafikanter og folk på sykkel til å bruke refleks. Foto: Anniken Mjaaland / Dagbladet
FOREBYGGE: Øst politidistrikt oppfordrer myke trafikanter og folk på sykkel til å bruke refleks. Foto: Anniken Mjaaland / Dagbladet Vis mer

Forebygge skader

Nå oppfordrer politiet alle til å benytte refleks og være godt synlig når man ferdes langs veiene.

- Både vær og føre gjør at det tar mye lys, og det blir vanskelig å se, sier operasjonsleder Nordang.

- Vi håper at det kan forebygge at folk blir skadet, fortsetter han.

Uten å påstå at mandagens påkjørsler skyldes mangel av refleks, er det en generell oppfordring om å gjøre seg synlig, sier han.

Nordang sier at myke trafikanter og folk på sykkel er ekstra utsatt. På generelt grunnlag mener han at det alltids er forbedringspotensialet når det kommer til å bruke refleks.

Trygg Trafikks fem beste reflekstips:

  1. Fest refleks på alle jakker, sekker og vesker – da har du alltid med deg refleks.
  2. Bruk to eller flere reflekser. Da er du synlig fra alle kanter.
  3. Refleks synes best når den beveger seg. Fest refleks på armer og bein.
  4. Hengereflekser bør henge i knehøyde for best mulig effekt.
  5. Reflekser er forbruksvare som blir slitt over tid. Bytt ut gamle reflekser!

Kilde: Trygg Trafikk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer