Flere passasjerer og flere tomme seter for Norwegian

Grunnen er at kapasiteten økte mer enn etterspørselen.

NORWEGIAN: 1,8 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli. Det er 14 prosent flere enn i samme måned i fjor, men selskapet hadde også flere tomme seter enn for ett år siden. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
NORWEGIAN: 1,8 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli. Det er 14 prosent flere enn i samme måned i fjor, men selskapet hadde også flere tomme seter enn for ett år siden. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1,8 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli. Det er 14 prosent flere enn i samme måned i fjor, men selskapet hadde også flere tomme seter enn for ett år siden.

Kapasiteten økte nemlig mer enn etterspørselen, noe som førte til at den såkalte fyllingsgraden, som angir hvor fulle flyene er, falt med 2 prosentpoeng til 87 prosent. 1 820 158 passasjerer er likevel ny månedsrekord og mer enn nok til å kalle fram smilet hos direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli. Utviklingen er god i samtlige av de nordiske landene vi har etablert oss i. At vi setter ny passasjerrekord er et bevis på at kombinasjonen av splitter nye, mer miljøvennlige fly og et godt rutetilbud blir satt pris på av de reisende, sier Kjos.

Bare én av tusen avganger ble kansellert hos det norske flyselskapet, men punktligheten var det verre med. Kjos legger mye av skylden for at mer enn hvert femte fly var forsinket hos Avinor.

- Deres mangelfulle evne til å ha nok flygeledere på jobb i juli påvirker dessverre vår ellers svært gode punktlighetsstatistikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer