Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere personer er innesperret i ruinene

Etter helikopterstyrt i Glasgow.

INNESPERRET:  Brannvesenete undersøker skadene på taket etter at et politihelikopter styrtet i en pub i Glasgow. Flere personer er fortsatt innesperret i bygningen etter ulykken.Foto: AP Photo /Andrew Milligan
INNESPERRET: Brannvesenete undersøker skadene på taket etter at et politihelikopter styrtet i en pub i Glasgow. Flere personer er fortsatt innesperret i bygningen etter ulykken.Foto: AP Photo /Andrew Milligan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i Glasgow? Tips oss på telefon 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no

(Dagbladet): Et politihelikopter styrtet i en pub i Glasgow fredag kveld. Ulykken skjedde cirka klokka 22.25 lokal tid. Tre personer var om bord i helikopteret - to politimenn og en sivil pilot. Om lag 120 personer skal ha vært inn på baren Clutha da helikopteret styrtet.

Flere personer er fortsatt innesperret i puben.

Politiet opplyste på en pressekonferanse natt til lørdag at det var «mange skadde», men kunne ikke bekrefte om noen var omkommet, melder BBC.

- Jeg kan bekrefte at det er et antall skadde, men vi kan ikke gi detaljer. Vi gir flere oppdateringer når det er påkrevd.
Gransking Det var et politihelikopter av typen Eurocopter EC135 T2 som krasjet inn i bygningen. Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent. Vitner har observert helikopteret «falle som en stein» fra stor høyde i høy hastighet.

- Redningsarbeidet pågår fortsatt. Det er for tidlig å gi noen opplysninger om hvorfor helikopteret styrtet, sier visepolitimester Rose Fitzpatrik på pressekonferansen.

Politiet har sammen med luftfartsmyndighetene iverksatt full granskning.

- Et fryktelig syn Labour-politikeren Jim Murphy sier til BBC at han kjørte forbi puben The Clutha ved elva Clyde rett etter ulykken. Sammen med andre frivillige hjalp han til med å få skadde ut av bygningen.

- Det var et fryktelig syn, men folkene der har gjort en god jobb, sier Murphy, som er representant i Parlamentet i London.

Store brannmannskaper rykket raskt ut til ulykkesstedet. Helikopteret gikk delvis gjennom det flate taket på den én etasjes bygningen. TV-bilder viser haleroret som så vidt stikker opp av taket.

- Helikopteret var inne i puben. Det var et kaos der, forteller Murphy.

Panikk Til tross for sammenstøtet ble det ikke utløst noen eksplosjon, og det brøt ikke ut brann. Puben var full av folk som hørte ska-bandet Esperanza spille.

- Midt i settet hørtes det ut som en voldsom eksplosjon, forteller Fraser Gibson (34), som var til stede for å høre bandet hvor han tidligere var medlem selv.

- Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Vi var som frosset fast et øyeblikk. Det oppsto panikk, og så forsøkte folk å komme seg ut døra, sier Gibson til BBC.

ULYKKESSTEDET: Helikopteret styrtet i taket på baren Clutha i Glasgow. Foto: Jan Holland
ULYKKESSTEDET: Helikopteret styrtet i taket på baren Clutha i Glasgow. Foto: Jan Holland Vis mer