Stockholm:

Flere personer filmet dødsulykken - nå er de anmeldt av politiet

Forbipasserende og bilister tok opp telefonene og filmet den alvorlige ulykken på motorveien der en person mistet livet. Da satte politiet ned foten.

OPPRØRT: Torsdag morgen var det en alvorlig bilulykke i Stockholm der sjåføren mistet livet. Flere av vitnene tok opp mobiltelefonene og begynte å filme. Politiet er opprørt over likegyldigheten de mener folk viser. Foto: Daniel Ingmo / ExpressenVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ved 7-tida torsdag morgen ble politiet og redningstjenesten alarmert om en trafikkulykke ved Früangen sør i Stockholm. Ulykken skjedde på motorveien E4 der en lastebil krasjet inn i betongfundamentet til en t-banebru. Sjåføren mistet livet.

Under redningsarbeidet ble hele E4 stengt - i begge retninger, skriver Expressen.

Like etter ulykken skal forbipasserende og bilister ha tatt opp telefonene sine for å filme. Nå er flere av dem politianmeldt - av politiet. Totalt er seks personer politianmeldt. Tre av dem for å ha brukt telefonen mens de kjører. De andre tre er anmeldt for at en spredning av videoen kan forårsake alvorlig skade for den aktuelle personen den berører - dermed brudd på personvernet.

De skal ha filmet mens redningsarbeidet fortsatt pågikk.

- Mine kolleger og jeg er veldig opprørt over den likegyldigheten som mennesker viser, sier Filip Rudberg fra politiet i Stockholm til Expressen.

Både orden og sikkerhet ble forstyrret, i den grad at politibetjentene til slutt måtte bruke krefter på å stoppe de som filmet istedenfor å utføre politiarbeid. Pressekontakt for politiet i Stockholm, Ola Österling sier at det er veldig vanlig at dette skjer ved ulykkessteder.

- Ved ulykken ble det vanskelig for personalet å tjenestegjøre, og da ble de tvunget til å rapportere det. Det var til og med folk som ringte dem på stedet, sier han til SVT.

FIKK NOK: Seks personer er anmeldt for å ha filmet ulykken. Bilistene for å ta opp telefonen mens de kjører, gående for brudd på personvernloven. Foto: Janne Åkesson / Swepix Foto: Janne Åkesson / Swepix
FIKK NOK: Seks personer er anmeldt for å ha filmet ulykken. Bilistene for å ta opp telefonen mens de kjører, gående for brudd på personvernloven. Foto: Janne Åkesson / Swepix Foto: Janne Åkesson / Swepix Vis mer

Loven om ulovlig krenkelse er relativt ny. Den trådte i kraft 1. januar 2018. Straffen kan være bøter eller fengsel opptil to år.

- Vi tester lovgivningen i flere og flere tilfeller for å overvinne problemet som har blitt så utbredt at det legger hindringer for vår tjeneste. Kort sagt kan det sies at dette er samfunnets måte å stoppe det på, avslutter Ola Österling.

Loven sier at straffansvaret gjelder bare dersom spredningen kan forårsake alvorlig skade for den aktuelle personen bildet eller opplysningen berører. Du holdes ikke ansvarlig dersom handlingen med hensyn til hensikten og øvrige omstendigheter var forsvarlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer