Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroren i Stockholm

- Flere personer pågrepet i forbindelse med terroren

Politiet dro folk ut av bil og slo til mot leilighet.

PÅGRIPELSE: I 17-tida lørdag ettermiddag slår sivilt og uniformert politi til mot en hvit bil på Kungsholmen i Stockholm. I videoen ser du politiet knuse et vindu på bilen, før de pågriper to personer som seinere skal ha blitt kjørt bort. Video: Expressen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge storavisene Aftonbladet og Expressen er flere personer i ettermiddag pågrepet i forbindelse med gårsdagens terroraksjon i Stockholm. Politiet vil foreløpig ikke bekrefte opplysningene.

SKULLE BARE LEVERE PIZZA: El Hachem Bamhamed skulle levere en pizza rett over gata. Da han var på vei tilbake, kom lastebilen rett bak ham. - Det var snakk om sekunder. Det var sinnssykt, sier han til Dagbladet. Video: El Hachem Bamhamed Vis mer Vis mer

Knuste ruta

Tre personer ble i 17-tida stoppet i en hvit bil på Kungsholmen i Stockholm sentrum, noen steinkast fra politihuset, der den 39-årige terrormistenkte sitter. Bilder fra stedet viser at to av dem legges på bakken av flere sivilkledde politifolk.

  • Se video av pågripelsen øverst i saken

- Jeg satt i leiligheten min og hørte et smell som jeg trodde var en kollisjon. Idet kikker ut, ser jeg hvordan maskert politi slår til mot bilen, sier et vitne til Aftonbladet.

Vitnet antar at smellet skyldes at politiet knuste ei rute på bilen, og sier de tre i bilen var to menn og en kvinne.

Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell-Erik Berg / Dagbladet Vis mer

Stormet leilighet

Ifølge Expressens opplysninger eies bilen av en person med tilknytning til den terrorsiktede.

BESLAG: Politiet har tatt beslag i en rekke gjenstander i leiligheten i Vårberg.4 Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
BESLAG: Politiet har tatt beslag i en rekke gjenstander i leiligheten i Vårberg.4 Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer

Politiet sier til avisa at de ikke har noen opplysninger om aksjonen.

Aftonbladet melder også at politiet har en aksjon på gang i bydelen Vårberg, noen kilometer sørvest for sentrum. Flere menn er ført ut av en leilighet av bevæpnede tjenestemenn. Også teknikere er på stedet.

- Hele operasjonen gikk veldig fort. De hoppet ut av bilene og løp inn i leiligheten, sier et vitne.

DETTE HAR SKJEDD: 7. april kjørte en lastebil inn i ei travel handlegate i Stockholm. Video Expressen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Ifølge Expressen er til sammen seks personer, alle usbekere, pågrepet i de to aksjonene. Alle har tilknytning til leiligheten i Vårberg, der den terrorsiktede skal ha oppholdt seg kort tid før angrepet i sentrum.

Fire drept

4 personer ble drept og 15 skadd da en lastebil i stor fart pløyde gjennom folkemengden på Drottninggatan i Stockholm sentrum. Føreren stakk fra stedet, men en mann politiet mener er identisk med ham, ble noen timer seinere pågrepet i forstaden Märsta ved Arlanda.

Den mistenkte 39-åringen er ifølge svensk presse en usbekisk familiefar som jobber i byggebransjen. Folk som kjenner mannen, stiller seg uforstående til at han skal stå bak terroraksjonen, men han har like fullt uttrykt støtte til Den islamske stat (IS) på sosiale medier.

Live-published photos and videos via Shootitlive