«Flere personer» siktet i saken etter at tre pingvinkyllinger ble stjålet

Ingen funn.

BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: Atlanterhavsparken
BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: Atlanterhavsparken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE OPPDATERING: Fire russ er siktet etter pingvintyveriet - risikerer fengselsstraff

(Dagbladet): De tre pingvinkyllingene som natt til torsdag ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund har fortsatt ikke kommet til rette.

Det som derimot har skjedd er at politiet har tatt ut siktelser mot flere personer i saken. Det sier politiadvokat Hilde Haugen til Dagbladet.

De skal ikke ha kommet med noen innrømmelse av å ha stjålet pingvinene, men «det foreligger erkjennelse av å ha vært til stede inne på området til Atlanterhavsparken».

- Det er tatt ut en foreløpig siktelse etter dyrevelferdsloven, men jeg vil understreke at dette er en foreløpig siktelse. En endelig siktelse vil bli utarbeidet etterhvert som faktum blir avklart, sier hun.

Den foreløpige siktelsen er tatt ut etter paragraf 14 i loven om dyrevelferd. Den lyder som følger:

Det er forbudt å:a) utøve vold mot dyr,b) hensette dyr i hjelpesløs tilstand,c) ha seksuell omgang med eller foreta seksuelle handlinger med dyr, ogd) bruke levende dyr som fôr eller agn.

Ingen funn Daglig leder ved Atlanterhavsparken Tor Erik Standal forteller til Dagbladet at det ikke er noe nytt i selve søket. Dette til tross for at det i løpet av natten ble gjennomført en leteaksjon i et området hvor de mistenkte at kyllingene skulle være.