BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: Atlanterhavsparken
BORTFØRT: Dette er en av de 4-5 uker gamle pingvinkyllingene som er stjålet fra akvariet i Atlanterhavsparken. Foto: AtlanterhavsparkenVis mer

«Flere personer» siktet i saken etter at tre pingvinkyllinger ble stjålet

Ingen funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE OPPDATERING: Fire russ er siktet etter pingvintyveriet - risikerer fengselsstraff

(Dagbladet): De tre pingvinkyllingene som natt til torsdag ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund har fortsatt ikke kommet til rette.

Det som derimot har skjedd er at politiet har tatt ut siktelser mot flere personer i saken. Det sier politiadvokat Hilde Haugen til Dagbladet.

De skal ikke ha kommet med noen innrømmelse av å ha stjålet pingvinene, men «det foreligger erkjennelse av å ha vært til stede inne på området til Atlanterhavsparken».

- Det er tatt ut en foreløpig siktelse etter dyrevelferdsloven, men jeg vil understreke at dette er en foreløpig siktelse. En endelig siktelse vil bli utarbeidet etterhvert som faktum blir avklart, sier hun.

Den foreløpige siktelsen er tatt ut etter paragraf 14 i loven om dyrevelferd. Den lyder som følger:

Det er forbudt å:
a) utøve vold mot dyr,
b) hensette dyr i hjelpesløs tilstand,
c) ha seksuell omgang med eller foreta seksuelle handlinger med dyr, og
d) bruke levende dyr som fôr eller agn.

Ingen funn Daglig leder ved Atlanterhavsparken Tor Erik Standal forteller til Dagbladet at det ikke er noe nytt i selve søket. Dette til tross for at det i løpet av natten ble gjennomført en leteaksjon i et området hvor de mistenkte at kyllingene skulle være.

- Nei, det er ikke noe nytt. Vi har ikke fått noen ny informasjon siden i går kveld. Sent i går kveld begynte det å versere rykter om at pingvinene var sluppet løs et lite stykke unna. Dette ble etterforsket og folk lette, sier han.

Ryktene tente håpet en liten stund, men det viste seg å være feilaktig informasjon.

- Det viste seg å være bom. Det var ingen som fant noe.

Avventer tilbakemelding Han uttrykker både vantro og fortvilelse over situasjonen som nå har oppstått.

- For vår det begynner håpet å forsvinne. Det har nå gått halvannet døgn, og de må ha mat gjennom foreldrene sine. Det er det mest kritiske. Men de skulle også ligget varmt og lunt under foreldrene i reiret sitt. Dersom de er ute så vil de fryse, sier Standal.

- Hvordan er dialogen med politiet?

- Vi avventer en tilbakemelding fra politiet i dag. Foreløpig har vi ikke hørt noe nytt.

Leteaksjon i natt Sent i går kveld kunne driftsleder Rune Veiseth opplyse Dagbladet om at ei russejente kom ned til Atlanterhavsparken sammen med politiet og fortalte at hun visste hvem som sto bak innbruddet. Om tyveriet ble ingenting konkret sagt, men Veiseth sa følgende til Dagbladets reporter på stedet.

- Her går det om lag tretti russ i regn og sur vind ute i terrenget for å forsøke å bøte på det inntrykket sju russ ser ut til å ha skapt. Og samtidig sitter det altså sju russ i avhør hos politiet og nekter å fortelle hvor de har satt av kyllingene. Det er helt ufattelig.

Politiet har ikke besvart Dagbladets henvendelse fredag morgen, men operasjonsleder John Kåre Flo avkreftet noen form for tilståelse i går kveld da han av lokalavisa Sunnmørsposten ble konfrontert med Veiseths opplysninger.

- Jeg vil ikke si noe om hva som har kommet fram i avhør, men det er ingen som har erkjent noe skyld. Opplysningene du sitter med er helt ukjent for meg.

Vi beklager Både politiet og daglig leder Standal kunne torsdag informere om at overvåkningskameraene viste at det var russ som hadde tatt seg inn på området den samme natta som pingvinkyllingene forsvant.

- Vi er på stedet og går gjennom videoen for å sjekke om det er noen andre spor å sikre. Vi håper også på at russen som har vært på området og hatt fest i løpet av natta, kan ha sett noe, og tipse oss om dette, var beskjeden fra operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt Kenneth Sætre.

Ifølge Sunnmørsposten beklager også russepresidentene i Ålesund det som har skjedd. Russen hadde fest i området natt til torsdag, og det er sju personer som skal ha tatt seg inn på området ved to anledninger.

- Vi beklager overfor akvariet at russ har gjort dette. Dessverre er det noen få som har ødelagt for de mange. Dessverre er det sju som har ødelagt for 800 russ. Vi oppfordrer de som har gjort dette om å melde seg, sa russepresidentene ved Fagerlia Vgs. skole, Akademiet og Ålesund Vgs til avisa.