Flere personer skadd i eksplosjon i nikkelverket i Kristiansand

En person er kritisk skadd etter arbeidsulykken.

FLERE SKADD:  Flere personer skal være skadd i en eksplosjon ved nikkelverket Xstrata i Kristiansand tirsdag ettermiddag.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
FLERE SKADD: Flere personer skal være skadd i en eksplosjon ved nikkelverket Xstrata i Kristiansand tirsdag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilstanden er kritisk og ustabil for en mann etter en eksplosjon ved nikkelverket Xstrata i Kristiansand. Det opplyser sykehuset Sørlandet.

Mannen har hodeskader og overføres til Ullevål sykehus med helikopter.

Ytterligere to personer ble skadd i ulykken. Begge har lettere skader, ifølge sykehuset.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.40

Arbeidsulykke - Det har vært en arbeidsulykke i form av en eksplosjon på Xstrata i Kristiansand. Eksplosjonen skjedde i et produksjonslokale. Nærmere om hva som produseres der vet vi ikke, sier operasjonsleder Børge Stensland i Agder politidistrikt.

Operasjonslederen bekrefter at eksplosjonen utløste en mindre brann. 

- Brannen er nå slokket, sier han.

Store styrker fra brann, ambulanse og polit er ved nikkelverket. Også arbeidstilsynet, kriminalteknikere og politietterforskere er rykket ut for å undersøke ulykken.

Rundt 500 personer er ansatt i nikkelverket Xstrata i Kristiansand. Produksjonen består stort sett av foredling av nikkelholdige råstoffer, ifølge bedriftens hjemmeside.