Flere personer terrorarrestert i Danmark

- Skulle bruke sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiets Etterretningstjeneste (PET) i Danmark har arrestert en rekke personer, mistenkt for for å ha forberedt en terrorhandling med bruk av sprengstoff, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau, ifølge NTB.

Arrestasjonene skjedde i København-området natt til tirsdag og er et foreløpig resultat av lengre tids overvåking av de arresterte, opplyser PET i en pressemelding.

Tause

Informasjonsmedarbeider Carsten Thomsen i PET forholder seg taus i saken så langt.

- Vi skal ha en pressekonferanse senere i dag. Før den tid kan jeg ikke fortelle deg noe mer, men vise til pressemeldingen, sier han til Dagbladet.no.

Ifølge Radiostasjonen DR P4 Nyheder har politiet og personell fra beredskapsstyrken ransaket en leilighet i Ishøj.

Politiet har også slått til på Glasvej i Københavns Nordvest-kvarter. En politimann bekrefter overfor P4 København at de to aksjonene henger sammen.

Ifølge Politiken.dk bistår det danske Forsvaret med bomberoboten «Rullemarie» på stedet.

Ifølge PET og Center for Terrortrussel i Danmark vurderes terrortrusselen mot landet som generell. (Les mer om terrortrusselen i Danmark her.)

PET opplyser at skal holdes en pressekonferanse om saken klokka 12 på Klausdalsbrovej i Søborg, ifølge Ritzau.

Ifølge NTB vil påtalemyndigheten kreve flere av de mistenkte varetektsfengslet under et rettsmøte i Københavns Byret.

Tredje saken

Dette er tredje gang det utføres pågripelser i Danmark hvor det er mistanke om terrorhandlinger, ifølge P4 Nyheter:

* Det første tilfellet var Glostrup-saken. Fire unge menn ble arrestert i oktober 2005 for å ha samarbeidet med to andre menn som er dømt for terror i Bosnia. En av de fire, Abdul Basit Abu-Lifa, ble kjent skyldig og fikk sju års fengsel, mens en annen venter på ankesak. To ble frikjent.

* I september i fjor ble sju personer pågrepet i Odense-forstedet Vollsmose. En agent infiltrerte gruppa, som ifølge tiltalen var i gang med å lage en eller flrere bomber. 

Dagbladet.no følger saken.