Flere personer var i leiligheten da kvinne (40) ble banket opp i Moss

Avhøres nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da politiet mandag kveld tok seg inn i en leilighet der en kvinne skal ha blitt banket opp over lengre tid, fant de narkotika og flere personer i leiligheten.

- Hun har blitt banket opp flere ganger over litt uvisst tidsrom, men i hvert fall de to siste døgnene, sa operasjonsleder Tom Sandberg til NRK i går kveld.

- Flere personer - Det var andre tilstede i leiligheten, de blir nå avhørt som vitner. Det er snakk om flere personer som var i leiligheten, men disse er ikke avhørt ennå så vi vet ikke så mye om det, sier avsnittleder for vold og sedelighet i Østfold, Atle Hauge, til Dagbladet.

- Etterforsker dere om disse personene kunne ha stoppet volden kvinnen ble utsatt for?

- Det er for tidlig å si, vi er helt i startfasen av etterforskningen. Vi må vente til hun er avhørt med å gå nærmere inn på hva som egentlig skjedde.

- Det er tidlig å si om de vil bli siktet i saken.

- Feil De første meldingene gikk på at kvinnen skulle ha blitt holdt innesperret i minst to døgn.

- Det er feilaktig. Hun ble ikke holdt der i to dager, volden skjedde i løpet av en kveld, sier Hauge.

Begge de pågrepne er nordmenn.

- Er de kjenninger av politiet?

- Ja. De er kjenninger av politiet, men hvorvidt det er et belastet miljø kan jeg ikke si, men de er kjent av politiet, sier han.

Hauge sier det er for tidlig å si om de alle var i samme rom da volden ble utøvd.

- Jeg tør ikke si noe nøyaktig nå om de var i samme rom - det avhenger av grundigere avhør av de pågrepne og fornærmede, sier han.

- Det er for tidlig å si hvor de har vært hen.

- Forskjellige årsaker En mann i 50-åra ble pågrepet og er siktet for legemsbeskadigelse etter at han ifølge politiet banket opp kvinnen. De to er ikke et par, men det er uvisst hva slags relasjon det er mellom de to.

- I tillegg fant vi mindre mengder narkotika i leiligheten, og en person ble i den sammenheng pågrepet for besittelse, sier Hauge.

Han understreker at de ikke tror noen andre har stukket fra stedet eller at det er andre involverte i saken.

Tirsdag formiddag avhøres mannen i 50-åra. Kvinnen, som har mindre skader etter voldsepisodene, skal avhøres i morgen.

- Det er forskjellige grunner til at hun foreløpig ikke er avhørt, sier han uten å ville gå nærmere inn på detaljene.

- Årsaken til volden Det er opprettet to saker - en på volden og en på narkotikabeslaget - etter at politiet tok seg inn i leiligheten i 18-tida mandag.

Kvinnen har en rekke blåmerker.

- Det er for tidlig å si om hun har blitt holdt tilbake mot sin vilje eller hva som er årsaken til volden. De siktede vil avhøres i morgen, sa operasjonsleder Tom Sandberg mandag kveld.