Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere planla rullestoldrapet

Den 16 år gamle drapssiktede gutten fra Åsane ble i går varetektsfengslet i fire uker, to av dem i isolasjon. Faren ble fengslet i to uker, siktet for forsøk på å påvirke et vitne i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Etter det Dagbladet forstår, etterforsker politiet etter en hovedteori om at flere personer har planlagt å ta livet av rullestolbrukeren Mentz Dankert Løtvedt (59). En 20 år gammel mann ble også framstilt i tingretten i går, men der fant ikke retten at det forelå skjellig grunn til mistanke om medvirkning. Denne mannen sitter likevel bak lås og slå - han soner en dom.

Mor på gangen

Mens sønnen var inne bak lukkede dører i Bergen tingrett, satt moren på gangen og gråt. Hennes tidligere ektemann ble etterpå ført inn i et annet rettslokale tre etasjer over. Nå sitter begge i varetekt fram til Gulating lagmannsrett får behandlet kjæremålene.

Lange avhør

Moren og faren har begge vært i lange avhør og er sterkt preget av det store presset de har vært utsatt for etter at Mentz Dankert Løtvedt ble funnet drept torsdag 12. juni. De har forstått at sønnen har vært i politiets søkelys som mistenkt.

- Gutten fikk møte sin mor et hurtig øyeblikk etter at han hadde fått kjennelsen om fire uker i varetekt, men hun ble bryskt tatt bort fra ham av politiet. Det er klart at dette oppleves veldig tøft for en 16-åring, sier advokat Vegard Austgulen til Dagbladet.

Han vil påkjære kjennelsen til Gulating lagmannsrett og be om at 16-åringen blir løslatt.

- Visste ikke

Den 43 år gamle faren har forklart at han ikke visste at mannen han oppsøkte klokka 05.00 natt til lørdag, var vitne i drapssaken.

- Min klient ville snakke med denne mannen om det som hadde skjedd på Toppe den siste tida. De har tidligere vært naboer, og kjente hverandre. Faren har hjerteinfarkt og er allerede utsatt for en enorm påkjenning som følge av at sønnen er blitt siktet for drapet, sier hans advokat Eivind Pundsnes. Faren har forklart at mannen han oppsøkte, skal ha reagert spontant ved å ta kvelertak på ham i inngangsdøra. I den forbindelse skal han ha nikket og truffet fornærmede på nesa slik at han begynte å blø og i tillegg fikk en hevelse ved neseryggen.

Politiet ble kontaktet av fornærmede og hans kone lørdag morgen. Ifølge dem skal faren blant annet ha uttalt at de hadde ødelagt hans familie. Politiet har derfor siktet ham for forsøk på å påvirke et vitne i en straffesak.

I dag blir det tatt stilling til om en annen 20-åring skal bli framstilt med begjæring om varetektsfengsling i samme sak.

20-åringen ble pågrepet i Finnmark lørdag, kom til Bergen søndag og satt i lange avhør i går.