Flere politiaksjoner etter tips om drapssiktet (23)

Ikke funnet i tyskerhuler fra annen verdenskrig.

 LEITEAKSJON I HULER:  Politiet gikk til væpnet aksjon i ettermiddag etter tips om at den drapssiktede 23-åringen kan være i huler fra annen verdenskrig ved Solhøgda på Røyslimoen i Lillehammer. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET.
LEITEAKSJON I HULER: Politiet gikk til væpnet aksjon i ettermiddag etter tips om at den drapssiktede 23-åringen kan være i huler fra annen verdenskrig ved Solhøgda på Røyslimoen i Lillehammer. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Politiet i Lillehammer har fått en rekke tips om observasjoner av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23) etter at de i formiddag gikk ut med navn og bilde på 23-åringen som er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer før helgen.

Det var ved 12-tiden torsdag at en turgåer fant rester av et menneskelik på et ferskt bål nær Hundseterveien på Hafjell i Øyer.

Et av tipsene utløste en væpnet politiaksjon i de såkalte tyskerhulene på Solhøgda ved Røyslimoen.

Seks-sju tjenestemenn deltok i aksjonen, og politiet var bevæpnet for sin egen sikkerhet. 

Ustabil
I etterlysningen blir 23-åringen betegnet som ustabil. Publikum oppfordres derfor til ikke å ta kontakt eller oppsøke siktede på egenhånd.

 ETTERLYST OG DRAPSSIKTET:  Politiet gikk ut med bilde i dag til etterlysningen av Kinm Andreas Kristiansen, som er siktet for drap på sin stefar. Foto: Politiet.
ETTERLYST OG DRAPSSIKTET: Politiet gikk ut med bilde i dag til etterlysningen av Kinm Andreas Kristiansen, som er siktet for drap på sin stefar. Foto: Politiet. Vis mer

Den etterlyste er 164 centimeter høy medkraftig kroppsbygning,har kort, blondt hår og  bruker mørke briller. Politiet vet ikke hvordan siktede er kledd Andre kjennetegn er tatovering på høyre arm, bryst og venstre legg.

Politiet oppfordrere etterlyste til å melde seg selv og publikum melde fra på telefon 02800

Også Øyer og Otta
- Aksjonen i hulene er avblåst uten at den etterlyste er funnet. Vi har også sjekket et par andre tips, mot en i Øyer og et hus på Otta,  med ved 14.15-tiden er han ennå ikke funnet, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhagen Dagbladet.

Politiet tar i mot flere tips.

Den drapssiktede 23-åringen har bodd flere steder i Mjøsområdet de siste årene, blant annet i Hamar og Gjøvik.

Løp fra egen leilighet
23-åringen og stefaren leide en sokkelleilighet i et hus i Hundseterveien, på den andre siden av veien der likrestene bli funnet på bålet.

 BODDE HER:  Politiet mener det kan være den siktede 23-åringen som løp fra dette huset i Hundseterveien ved 03.30-tiden natt til fredag. Det var her han delte leilighet med sin drepte stefar. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
BODDE HER: Politiet mener det kan være den siktede 23-åringen som løp fra dette huset i Hundseterveien ved 03.30-tiden natt til fredag. Det var her han delte leilighet med sin drepte stefar. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer

Derfra har politiet en vitnebeskrivelse om lag 15 timer etter likfunnet, som politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhagen regner som den sannsynlig siste sikre observasjonen av Kim Andreas Kristiansen.

- Et avisbud så en mann løpe bort huset og inn i skogen da han kjørte forbi ved 03.30-tiden. Denne obserbvasjonen ble ringt inn til politiet klokka 03.51, sier Bergundhagen til Gudbrandsdølen Dagningen.

 FRA KRIGEN:  Disse hulene ble bygd av tyskerne under annen verdenskrig. Men politiet fant ikke den etterlyste 23-åringen her i ettermiddag. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
FRA KRIGEN: Disse hulene ble bygd av tyskerne under annen verdenskrig. Men politiet fant ikke den etterlyste 23-åringen her i ettermiddag. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer