Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere politifolk i Bergen gitt status som mistenkt i Monika-saken

Spesialenheten bekrefter.

OFFERET: Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Foto: HANDOUT / NTB scanpix
OFFERET: Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Foto: HANDOUT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere politifolk som var involvert i etterforskningen av åtte år gamle Monika Sviglinskajas dødsfall for tre år siden, har fått status som mistenkt for straffbare forhold.

Dette bekrefter nå lederen for etterforskningen hos Spesialenheten for politisaker, advokat Halvor Hjelm-Hansen, overfor VG.

De mistenkte var involvert i etterforskningen.

- Vi har gjort om lag 20 avhør i løpet av november og desember, de aller fleste knyttet til Hordaland politidistrikt. Noen er gitt status som mistenkt i forbindelse med disse avhørene. Det er ikke mange, sier Hjelm-Hansen.

Han presiserer at det er en vesentlig forskjell på å ha status som mistenkt, og å ha status som siktet.

- Å gi en person status som mistenkt er å utløse noen rettigheter og behøver ikke å være fundert på vår vurdering av saken, slik tilfellet er når vi sikter en person, sier han.

Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011.

Spor på åstedet utløste full drapsetterforskning. Ni måneder senere ble saken henlagt. Politiet mente det ikke lå noe straffbart bak jentas død og konkluderte med at det trolig dreide seg om et selvmord.

I mai i fjor ble saken gjenopptatt. Nå er morens tidligere samboer, en 32 år gammel voldsdømt litauer, pågrepet og siktet for forsettlig drap.

(NTB)