Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågrep Corona-smittet

Flere politifolk i karantene etter pågripelser

Politiet rykket ut til en knivstikking på Grønland og havnet i karantene etter pågripelse av corona-smittet som hadde brutt isolasjon. Politiet får ikke testet seg for smitte.

PÅGRIPELSER: En av personene som var involvert i bråket på Grønland på fredag er, ifølge politiet, Corona-smittet. Det har ført til at flere politifolk nå må være i karantene. Dette bildet skal vise situasjonen etter at politiet ankom Grønland. Foto: Privat.
PÅGRIPELSER: En av personene som var involvert i bråket på Grønland på fredag er, ifølge politiet, Corona-smittet. Det har ført til at flere politifolk nå må være i karantene. Dette bildet skal vise situasjonen etter at politiet ankom Grønland. Foto: Privat. Vis mer

Fredag kveld var politiet til stede på Grønland i Oslo med mange patruljer, etter en melding om knivstikking. Politiet meldte på Twitter at de hadde kontroll på flere personer. Ifølge samme melding var ingen alvorlig skadd etter hendelsen.

I etterkant av hendelsen er det klart at en av de pågrepne var smittet med coronaviruset, og hadde brutt isolasjon i hjemmekarantene.

- Den smittede er en kjenning av politiet og tilhører ungdomsmiljøet på Grønland, sier Tore Soldal, som leder enhet sentrum.

- Det er flere politifolk i karantene etter hendelsen, men vi går ikke ut med tall. Det er besluttet sentralt og politiets kapasitet er unntatt offentlighet, sier Soldal til Dagbladet.

Dagbladet har fått tilgang til flere videoer som skal vise hendelsen. Politiets er til stede med en rekke tjenestepersoner. Videoene viser også at flere personer blir pågrepet.

CORONA: En av personene som politiet pågrep skal være smittet av corona-viruset. Foto: Privat.
CORONA: En av personene som politiet pågrep skal være smittet av corona-viruset. Foto: Privat. Vis mer

Knivstikkingen på Grønland skal være en av flere hendelser i løpet av helgen der politiet har vært i kontakt med corona-smittede personer. Det er ikke kjent hvor mange politifolk som nå er i karantene.

- Vi har en god del i karantene, sier Soldal.

Ikke testet

Han opplyser at ingen av politifolkene som hører til enhet sentrum har påvist smitte.

- Vi blir heller ikke testet, sier Tore Soldal.

Soldal skulle ønske at politi på patrulje kunne få testen.

- Det er spesielle tider og kapasiteten er nok ikke stor nok til å teste så mange, sier Soldal.

Han mener det betyr at politifolk kan bli lengre i karantene enn nødvendig.

- Det er klart det skaper frykt, men det er vi vant til. Vi får heller ikke testet dem vi pågriper, men her er det motsatt. Vi får ikke testet oss selv. Det kan gjøre det vanskelig for patruljemannskapene, sier politilederen.

CORONAVIRUSET: Justisminister Monica Mæland understreket alvoret i situasjonen da hun møtte pressen for et digital pressetreff søndag. Mæland sier politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare. Video: Regjeringen Vis mer

Operative

Soldal hevder at karantenesituasjonen ikke går utover den operative kapasiteten.

- Vi har mange vi kan sette inn hvis det blir lite folk på patrulje. Er jo ganske rolig på byen nå, sier han.

Det har i løpet av helgen vært rapportert om ungdommer som er på corona-fest og ikke respekterer smittevernreglene.

- En del av de miljøene vi opererer i, tar ikke dette innover seg i stor nok grad, sier Soldal

Tore Soldal opplyser om at etaten har planer på hvordan de skal stå i den alvorlige situasjonen i hovedstaden.

- Vi er optimistiske. Vi konsentrerer oss bare om de mest nødvendige oppgavene. Vi bruker alt vi har av mannskaper slik at vi kan sikre å stå i det over tid. Folk er motiverte for å gjøre en ekstra innsats, sier Tore Soldal, som opplyser at han selv er i god form og forhåpentligvis uten corona-smitte.

CORONAVIRUSET: Trump har vært i nærkontakt med flere som i ettertid har testet positivt for viruset, deriblant Fabio Wajngarten, kommunikasjonssjefen til Brasils president, Jair Bolsonaro. Video: CNN Vis mer
Hele Norges coronakart