Flere politifolk skutt under debattmøte i København - to gjerningsmenn på frifot

Politiet anser skytingen som et attentatforsøk på kunstneren Lars Vilks, som deltok på møtet.

SKYTEEPISODE  Tre politifolk ble skadd etter at det ble løsnet skudd under et debattmøte på Østerbro i København. Etterretningstjenesten og politiet var til stede under møtet. 
Foto: STR / Scanpix Denmark / NTB scanpix
SKYTEEPISODE Tre politifolk ble skadd etter at det ble løsnet skudd under et debattmøte på Østerbro i København. Etterretningstjenesten og politiet var til stede under møtet. Foto: STR / Scanpix Denmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: En mann er drept og tre politifolk er såret i skytingen under et debattmøte i København, opplyser politiet til Ritzau, ifølge NTB.

Det har vært skyting under et debattmøte om kunst og ytringsfrihet i København, der blant andre den svenske kunstneren Lars Vilks deltok, melder nyhetsbyrået Ritzau. Tre politifolk er såret i skytingen, bekrefter dansk politi overfor Berlingske. To gjerningsmenn er fortsatt på frifot.

- Gjerningsmennene flyktet fra stedet i en mørk VW Polo med registreringsnummer AT 25919, opplyser København-politiet i en pressemelding.

Dersom noen ser kjøretøyet skal de ringe politiet, og ikke selv forsøke å ta kontakt med noen i bilen, opplyser politiet. Innsatsleder Jørgen Petersen sier til den danske avisa Ekstra Bladet at hendelsen betraktes som et attentatforsøk mot Lars Vilks. Vilks skal ha kommet uskadd fra hendelsen. Gjerningspersonene skal ha vært kledd i sorte klær, og de skal ha snakket dansk, opplyser Petersen.

Politiet regner skytingen i København som et terrorangrep, sier en kilde til Ekstra Bladet.

Skytingen skjedde under debattmøtet «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed» på kulturhuset «Krudttønden» på Østerbro lørdag, melder Jyllands-Posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer