Alexandria Ocasio-Cortez

Flere politikere arrestert i abortdemontrasjon

17 kongressmedlemmer pågrepet etter at de skal ha blokkert vei.

PÅGREPET: Alexandria Ocasio-Cortez var en av de pågrepne politikerne under demonstrasjonen tirsdag kveld. Foto: Shutterstock / NTB
PÅGREPET: Alexandria Ocasio-Cortez var en av de pågrepne politikerne under demonstrasjonen tirsdag kveld. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Minst 17 kongressmedlemmer fra demokratene ble tirsdag kveld pågrepet i en demonstrasjon for abortrettigheter utenfor USAs høyesterett i Washington.

Blant de pågrepne er de kjente politikerne Alexandria Ocasio-Cortez og Ilhan Omar, ifølge politiet i Washington.

Demonstrantene skal ha blokkert trafikken på en nærliggende vei, og ble gitt tre advarsler før det ble gjort pågripelser, skriver politiet på Twitter.

– Vi pågrep totalt 35 personer. Det inkluderer 17 kongressmedlemmer, skriver de.

Demonstrasjonen skjer tre uker etter at USAs høyesterett avgjorde at det ikke lenger skal være en føderal rett til abort i landet. Etter høyesteretts kjennelse er det ventet at det innføres forbud mot abort i rundt halvparten av USAs delstater, enkelte steder uten unntak for incest, voldtekt eller når den gravides liv er i fare.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer