Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere positive til svine-vaksine

Nordmenn er ikke veldig redde for svineinfluensa. Likevel vil stadig flere vaksinere seg. Seks av ti sier at de ønsker å ta vaksinen mot svineinfluensa.

Bergen  20091022. Åsta Marie Olafsson var aldri i tvil om at hun burde ta vaksine ettersom hun er gravid. Helsesøster Liva Øvreseth setter sprøyten med stoffet Pandemrix som skal motvirke svineinfluensa. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
Bergen 20091022. Åsta Marie Olafsson var aldri i tvil om at hun burde ta vaksine ettersom hun er gravid. Helsesøster Liva Øvreseth setter sprøyten med stoffet Pandemrix som skal motvirke svineinfluensa. Foto: Marit Hommedal / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nordmenn er ikke veldig redde for svineinfluensa. Likevel vil stadig flere vaksinere seg. Seks av ti sier at de ønsker å ta vaksinen mot svineinfluensa.

For få uker siden var det nesten ingen som ville vaksinere seg mot svineinfluensa i Norge. Men i en ny undersøkelse analysebyrået InFact har gjort for VG svarer nå 57,9 prosent av de spurte at de vil vaksinere seg.

Vel en tredel av de spurte opplyser at dødsfallene som knyttes til svineinfluensa har endret vurderingen deres. Til nå er elleve personer døde av svineinfluensa i Norge

Minst ni pasienter her i landet er innlagt på intensivavdelinger og så syke av svineinfluensa at de må ha pustehjelp. Tre av pasientene ligger innlagt på Rikshospitalet i Oslo, viser tall VG hentet inn fra landet største sykehus tirsdag denne uken.

Smittevernoverlege i Oslo, Tore W. Steen, er glad for at at holdningen til vaksinen ser ut til å endre seg.

- Dette er positivt. I sommer var tallene omvendt, men da var det også veldig få som hadde vært syke. Vi har sett at mange har blitt syke den siste tiden, og noen også alvorlig. Jeg tror folk har skjønt at det er fornuftig å vaksinere seg, sier Steen.

Undersøkelsen viser også at nesten alle vil vaksinere barna sine. Kun 7,2 prosent av de spurte vil ikke gi barna vaksine.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media