Advokatene støtter Ap-forslag

Flere private tvister bør løses utenfor domstolene

- Mekling kan spare tid og penger, sier generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen.

MEKLING: Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, mener at det er særlig viktig å forsøke mekling i saker der partene skal ha noe med hverandre å gjøre seinere. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MEKLING: Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, mener at det er særlig viktig å forsøke mekling i saker der partene skal ha noe med hverandre å gjøre seinere. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I formiddag fremmet Arbeiderpartiet forslag i Stortinget om å gjøre det billigere å få avgjort sivile konflikter i domstolen.

- Vi håper at forslaget vårt vil bidra til økt fokus på private rettstvister. Vi vil være partiet som reiser spørsmålet om rettssikkerhet for vanlige familier som står i sivile konflikter, at de skal få rettferdig behandling uten å måtte risikere hus og hjem, uttalte Lene Vågslid, leder i justiskomiteen, til Dagbladet.

- Klokt

Generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen ønsker forslaget fra Arbeiderpartiet velkommen.

- Mange tvister bør kunne løses utenfor domstolene. Derfor er det klokt å foreslå en faglig styrking av forliksrådene og konfliktrådene.

- Mekling kan brukes mer enn i dag, fordi det koster tid og penger å ta saken til domstolen, sier Merete Smith til Dagbladet.

Nabotvist og barnefordeling

Advokatforeningens generalsekretær mener at det er særlig viktig å forsøke mekling i saker der partene skal ha noe med hverandre å gjøre seinere.

- Det kan være nabotvister, konflikter mellom forretningspartnere eller for eksempel barnefordeling etter skilsmisse. Konfliktnivået øker ofte når man tar saken til retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer