Flere problemer for Telenor i dag

I morges ble nødnumrene i Oslo-området påvirket.

TELENOR: Telenor har i dag opplevd problemer både med telefoninettet i Oslo-området og mobilnettet i på Sunnmøre. I Oslo-området ble nødnumrene påvirket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TELENOR: Telenor har i dag opplevd problemer både med telefoninettet i Oslo-området og mobilnettet i på Sunnmøre. I Oslo-området ble nødnumrene påvirket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag har Telenor har problemer med både mobilnettet sitt og fasttelefonnettet.

I morges falt fasttelefonen ut i Oslo-området, noe som også rammet nødnumrene. Det var også vanskelig å komme gjennom med mobiltelefoner. Problemet varte fra klokka 08.45-09.15.

- Det er riktig at nødnumrene ble berørt, men vi klarte å legge det over over på mobilnettet. Telefonforbindelsen fungerte som vanlig fra rundt kvart over ni, sier infosjef i Telenor Per Aril Meling.

Oslo politidistrikt måtte ta i bruk en reserveløsning for nummer 112, og politiet i Asker og Bærum rapporterte også om problemer. Også 110-sentralen på Romerike ble rammet av telefontrøbbel.

Telenor har fortsatt ikke funnet feilen som skapte problemene.

- Det jobbes med å finne hovedårsaken til problemene nå, sier Meling.


- Vi går grundig gjennom dette for å sikre at det ikke skjer igjen. Vi ønsker å gå skikkelig gjennom saken før vi kommenterer noe om feilårsaken, sa informasjonssjef Anders Krokan til NTB tidligere i dag.

Problematisk mobilnett Senere på dagen ved 13-tida meldte Sunnmøre politidistrikt om problemer med mobildekninga i Nordal, Stranda, Stordal og Sykkylven. Der skal det være en datakortfeil som står bak.

- Det er en datakortfeil på sentralen i Stranda. Vi har satt en frist til klokka fire i dag for å løse dette, sier Meling.

NRK skriver at det ikke er mulig å nå nødnumrene via mobiltelefon i disse områdene.

- Dersom noen har behov for akutt legehjelp, må de ringe det lokale legekontoret eller ambulansestasjonen. Fasttelefoner virker som normalt, sa Trine Kvalheim, kommunikasjonsdirektør i Helse Møre og Romsdal til NRK.

PROBLEMER: Infosjef i Telenor Per Aril Meling sier de ikke vet hva som er hovedårsaken bak telefonproblemene i Oslo-området i dag. Foto: Pressefoto Telenor
PROBLEMER: Infosjef i Telenor Per Aril Meling sier de ikke vet hva som er hovedårsaken bak telefonproblemene i Oslo-området i dag. Foto: Pressefoto Telenor Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer