Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere prosjekter i Nasjonal transportplan ikke påbegynt

Hele elleve av regjeringens 51 høyest prioriterte vei- og jernbaneprosjekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da regjeringen la fram Nasjonal transportplan for 2010-2013 lovet den å starte opp de 51 høyest prioriterte prosjektene i løpet av de fire første årene. Fram til nå er hvert femte prosjekt ikke påbegynt, skriver Aftenposten.

- Dette er ikke opposisjonens liste, dette er hva regjeringen selv la fram som de aller mest prioriterte prosjektene som skulle være i gang i første fireårsperiode. Tallene er veldig tydelige, og det er ingen andre regjeringen kan skylde på for at prosjektene ikke er startet opp, sier leder i transportkomiteen på Stortinget, Knut Arild Hareide (KrF).

Regjeringen selv hevder at den har overoppfylt Nasjonal transportplan, og har sine ord i behold målt i penger, men ikke hvis man ser på de konkrete prosjektene.

Blant de mest kjente prosjektene som ikke er igangsatt, er nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski samt etableringen av Alnabruterminalen på E6 i Oslo og godsterminal for jernbanen på samme sted.

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) avviser at regjeringen har gitt feil inntrykk av hvilke løfter som faktisk er oppfylt.

- Det har vi aldri uttrykt oss uklart om. Hver gang vi er blitt spurt, så har jeg vist til at rammen er overoppfylt, fastholder Arnstad.

Nasjonal transportplan gjelder for ti år, men rulleres hvert fjerde år. Neste transportplan blir lagt fram i februar eller mars neste år.
(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!