Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere rapporterer mobbing

Tør å melde fra etter Valla-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall henvendelser om mobbing på arbeidsplassen har eksplodert etter Valla-saken, viser tall fra støttetelefoner.

- Avdekkingen og medieomtalen av Valla-saken har gjort det mer legitimt å melde fra om mobbing på jobben. Terskelen for å søke hjelp er blitt lavere, sier leder av Svartjenesten i Arbeidstilsynet, Anne Ringen Pedersen til Stavanger Aftenblad.

Svartjenesten registrerte i 2006 drøyt 1.000 telefoner vedrørende mobbing og psykososiale forhold på jobben. Beregninger viser at tilsvarende antall henvendelser vil passere 1.800 med god margin i 2007.

-  Vi snakker om en anslått økning i antall rene mobbehenvendelser på nærmere 60 prosent for inneværende år, sier Pedersen.

Også Arbeidslivstelefonen hos Mental Helse har opplevd en økning i antall henvendelser.

-  Vi har hatt jevn økning av denne typen henvendelse helt siden daværende statsminister Kjell Magne Bondevik erklærte krig mot mobbing på jobben i nyttårstalen 2004. Men vi har aldri hatt flere telefoner om mobbing enn i 2007. Valla-saken har ført til at flere våger å ta opp et emne som mange kvier seg for å snakke om, sier daglig leder av Arbeidslivstelefonen, Grace B. Mathisen til Stavanger Aftenblad.

Anslagsvis 100.000 nordmenn føler seg jevnlig mobbet på arbeidsplassen.

(NTB)

SIER IFRA:
- Terskelen for å søke hjelp er blitt lavere, sier leder av Svartjenesten i Arbeidstilsynet, Anne Ringen Pedersen. Foto: SCANPIX
SIER IFRA: - Terskelen for å søke hjelp er blitt lavere, sier leder av Svartjenesten i Arbeidstilsynet, Anne Ringen Pedersen. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media