Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere ras på Vestlandet

Opptil hundre meter brede jord- og steinras stenger flere veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det største raset skjedde mellom Utne og Odda i Hardanger i natt og sperrer deler av Riksvei 550.

- Det er et stort ras med en bredde på cirka 100 meter som har tatt med seg 70-80 meter av rekkverket ned i Sørfjorden. Vi har sjekket om det har tatt biler, men ingenting tyder på det, sier Sven Johannessen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Stedet er såpass rasfarlig at politiet har sperret strekningen mellom Utne og Odda. Vegvesenet er på stedet, men tør ikke åpne strekningen før de ser hele omfanget i dagslys.

Innfarten fra Odda til Bergen er foreløpig lammet.

Flere ras

I natt gikk også et ras på den andre siden av fjorden mellom Odda og Kinsarvik. Der er Riksvei 13 stengt på ubestemt tid.

- Akkurat når får jeg inn en melding om et nytt ras i Ålvik, sier Johannessen.

- Det har gått i nærheten av Nordheimsund på den andre siden av Hardangerfjorden på Riksvei 7.

<B>RAS FRA 1993:</B> Uvær og snøskred rammer Vestlandet i Norge januar 1993. Hardest rammet ble Odda i Hordaland. Her ser vi hvordan snømassene har feid med alt på sin vei. Huset til høyre ligger midt i skredet, og ble halvt begravd. Eieren priste seg lykkelig for at det var bygd i mur. Hvis ikke, ville det gått mye verre. Også veien nedenfor er helt dekket av skredet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media