Flere redd for å miste jobben

Pessimismen brer seg blant norske arbeidstakere. Mer enn 260.000 ansatte er redde for å miste jobben sin i løpet av 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste, 9,4 prosent, tror ikke jobben de har er helt sikker, mens 1,8 prosent tror de snart er arbeidsløse.

Det viser en meningsmåling Sentio/Norsk Statistikk har utført for Nationen. Det er nesten dobbelt så mange som er bekymret for jobbene sine nå, som i forrige måling som ble gjennomført på forsommeren i fjor.

Medieomtale smitter

- Det er nok en del som har en helt reell frykt for å miste arbeidet, og som venter på å få beskjed om innskrenkninger eller lignende. Samtidig er det nok mange som følger med på det generelle arbeidsmarkedet og i mediebildet, som sitter med en generell uro i magen, sier fungerende markedsdirektør i Aetat, Katrine Høyseter Larsen.

Hun peker på at det ikke er samsvar mellom det store antallet «urolige» og det antallet personer ledigheten trolig vil øke med i 2003.

10.000 nye

- Ved utgangen av november var det i underkant av 78.000 ledige i landet. I vår prognose forventer vi antallet vil øke med 10.000 ledige i år, sier Høyseter Larsen.

68,6 prosent er trygge på at de beholder jobben. Tryggheten øker i takt med utdannelse og inntekt. Over 80 prosent av de med høy utdannelse og/eller med inntekt over 500.000 kroner tror de sitter trygt i kontorstolene sine.

Til sammenligning er det ikke mer enn vel halvparten av dem som bare har niårig grunnskole, som tror de har sikre jobber.

(NTB)