Flere selskaper stanser annonsering på Facebook

Mozilla, Tesla og andre selskaper setter samarbeidet med Facebook på pause i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen.

STANSER SAMARBEID: Elon Musk (t.h.) i Tesla er blant selskapene som stanser samarbeidet med Facebook og toppsjef Mark Zuckerberg etter Cambridge Analytica-skandalen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez, Stephan Savoia
STANSER SAMARBEID: Elon Musk (t.h.) i Tesla er blant selskapene som stanser samarbeidet med Facebook og toppsjef Mark Zuckerberg etter Cambridge Analytica-skandalen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez, Stephan Savoia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grepene fra selskapene, som sannsynligvis ikke vil påvirke Facebook stort, er den siste reaksjonen sosiale medier-giganten må kjempe mot i tillegg til en fallende aksjekurs og en «Slett Facebook»-kampanje.

Forrige helg ble det kjent at det britiske kommunikasjonsbyrået Cambridge Analytica (CA) hadde samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere, for deretter å selge analysene av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

– Vi tar en pause fra Facebook, het det i et blogginnlegg fra Mozilla.

Selskapet opplyser at det tar en pause fra all annonsering på Facebook, men har ikke slettet siden sin. Selskapet forteller videre at det vil vurdere å returnere til Facebook om det blir iverksatt sterkere tiltak for å beskytte brukernes data og forbedrer personverninnstillingene.

Elon Musk meldte på Twitter at han ville slette Facebook-sidene for selskapene Tesla og SpaceX. Torsdag kveld var begge sidene inaktive, men ingen av selskapene har bekreftet om tiltaket er permanent eller ikke.

Den tyske banken Commerzbank har også satt sin Facebook-annonsering på hold. Elektronikkselskapet Sonos har uttalt at det stopper med sin annonsering på Facebook, Instagram, Google og Twitter i en uke.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer