Flere selvmordsangrep i Indonesia - kom fra samme familie

Selvmordsbomberne som angrep tre kirker i Indonesia søndag morgen, kom alle fra samme familie, ifølge politiet. IS hevder å stå bak angrepet.

ANGREP: Knust glass ligger strødd på gaten utenfor Santa Marta-kirken i Surabaya, en av flere kirker som søndag morgen ble angrepet av selvmordsbombere. Foto: Trisnadi / AP / NTB scanpix
ANGREP: Knust glass ligger strødd på gaten utenfor Santa Marta-kirken i Surabaya, en av flere kirker som søndag morgen ble angrepet av selvmordsbombere. Foto: Trisnadi / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var både tenåringer og barn blant personene som oppsøkte kirkene med eksplosiver på kroppen. Ifølge Indonesias politisjef, Tito Karnavian, hadde familien vært i Syria. Han oppgir at faren sprengte en bilbombe, to sønner på 16 og 18 år brukte motorsykler, mens moren sprengte seg selv etter å ha kommet til kirken med to barn på 12 og 9 år.

Minst elleve personer ble drept og over 40 såret under angrepet, som rammet søndagsmessen i tre kirker i Indonesias nest største by Surabaya.

Det første angrepet rammet den katolske kirken Santa Maria, og få minutter senere hadde selvmordsbombere slått til ved Diponegoro-kirken og Pantekosta-kirken.

– Klemte en sivil

Et øyenvitne har oppgitt at kvinnen hadde med seg to vesker til Diponegoro-kirken, og at hun presset seg inn på kirkens område etter at en vakt forsøkte å stanse henne.

– Plutselig klemte hun en sivil person, og så eksploderte det, sier en vakt med navn Antonio til nyhetsbyrået AP.

Flere av de andre selvmordsbomberne ankom på motorsykler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer