Flere siktet etter dødsfall i Hurdal

Flere personer er pågrepet etter at en mann i 40-årene fra Estland døde i Hurdal natt til mandag. Mannen skal bære preg av å ha blitt utsatt for grov vold.

FUNNET DØD: 
Politiet holder vakt på Hanskollen, like ved Hurdal skisenter, der en mann ble funnet død tidligere på natten. Mannen skal ha blitt utsatt for grov vold. Hanskollen er et tidligere hotell som også har fungert som et asylmottak.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FUNNET DØD: Politiet holder vakt på Hanskollen, like ved Hurdal skisenter, der en mann ble funnet død tidligere på natten. Mannen skal ha blitt utsatt for grov vold. Hanskollen er et tidligere hotell som også har fungert som et asylmottak. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker hendelsen som grov kroppsskade med døden til følge.

- Vi er i en innledende fase av etterforskningen, så vi tar høyde for at det kan bli endringer, opplyser politiadvokat Guro Holm Hansen i Romerike politidistrikt i en pressemelding.

Forsøkte livredning Politiet fikk melding om en hardt skadd person på en privat adresse på Hanskollen i Hurdal søndag klokken 21.59. Da politiet ankom stedet 20 minutter senere, var ambulansepersonell i gang med livreddende arbeid, men livet sto ikke til å redde.

Den skadde, en mann i 40-årene fra Estland, ble erklært død klokken 00.07.

Hendelsen fant sted på Hanskollen like ved Hurdal skisenter. Bygget er et tidligere hotell, som også har fungert som asylmottak. Politiet har sperret av et rom i bygget og har holdt vakt på stedet natt til mandag.

Politiadvokaten opplyser at hendelsesforløpet foreløpig er uklart.

- Vi jobber med å få ytterligere oversikt gjennom tekniske og taktiske undersøkelser, sier Holm.

Uvisst antall siktede Politiet ønsker imidlertid ikke å si noe om hvor mange personer som er siktet i saken.

FLERE SIKTET: Politiet etterforsker dødsfallet som grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 40-årene fra Estland ble funnet død her på Hanskollen like ved Hurdal skisenter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FLERE SIKTET: Politiet etterforsker dødsfallet som grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 40-årene fra Estland ble funnet død her på Hanskollen like ved Hurdal skisenter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Av hensyn til den videre etterforskning ønsker vi ikke å kommentere mer detaljert om hendelsesforløp og pågripelse, sier Hansen.

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Romerike politidistrikt sier til Romerikes Blad at alle de siktede skal være litauere, men hun ønsker ikke si noe om hvor mange som er pågrepet.

Sørensen sier videre at politiet ikke kan si om det er brukt noen form for våpen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram