Flere siktet etter Dokka-ulykken

Ytterligere to personer er siktet etter at en 27-åring omkom i en utforkjøring nord for Dokka natt til lørdag. Dermed er fire personer siktet etter dødsulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bak lukkede dører i Hadeland og Lund forhørsrett tidligere på dagen ble en 23 år gammel mann varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, siktet for forsettlig legemsbeskadigelse med døden til følge.

VG skriver at ytterligere to personer, en mann og en kvinne, er siktet etter dødsulykken. Det får avisen bekreftet av politiadjutant Ketil Myhre ved Vestoppland politidistrikt.

De to var sent i går kveld ikke pågrepet, og skal ikke ha vært passasjerer i noen av de bilene som var involvert i utforkjøringen. En fjerde siktet er i forvaring på psykiatrisk sykehus.

Presset bil

Politiet mener den varetektsfengslede 23-åringen har vært med på å presse en annen bil av veien, slik at en 27 år gammel mann omkom og en 29 år gammel mann og en 27 år gammel kvinne ble lettere skadd.

Hendelsen fant sted mellom klokken 3.15 og 3.30 natt til lørdag. Politiet fikk en telefon fra ulykkesbilen om at noen forsøkte å presse dem av veien, få minutter før utforkjøringen skjedde like ved Dokka.

23-åringen er siktet etter straffelovens paragrafer 229 og 232 for forsettlig legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette.

Ifølge vikarierende forsvarer, advokatfullmektig Kathrine Evers, forklarte ikke hennes klient seg for retten i går, men viste til sin tidligere avgitte politiforklaring. 23-åringen erkjente dessuten ikke straffskyld i forhold til siktelsen.

Erkjenner forhold

- Min klient erkjenner mange av de faktiske forhold i saken, men er ikke enig i den måten politiet fremstiller hendelsesforløpet på, sier Evers.

Hun legger til at 23-åringen gjennom sin forsvarer tidligere har forklart at han bare ønsket å få tak i personene som satt i bilen, men at det så gikk over styr.

Ifølge VG skal 23-åringen ha innrømmet at sjåføren av bilen skyldte ham et mindre pengebeløp, men dette ønsker Evers ikke å kommentere.

Hun viser videre til at hun kun er vikarierende forsvarer og at ytterligere kommentarer får gå gjennom advokat Øystein Storrvik.

Den siktede skal også ha erkjent at han knuste en rute i bilen med balltre på Shell-stasjonen på Dokka natt til søndag.

Tidligere straffet

Ifølge politiadjutant Ketil Myhre er det vitneforklaringer og tekniske bevis som ligger til grunn for siktelsen mot 23-åringen.

- Vi har nå avhørt 30 vitner, og har mange flere på listen, sier Myhre til NTB.

Det var en av årsakene til at politiet begjærte lukkede dører i forhørsretten tirsdag av hensyn til fare for bevisforspillelse.

Myhre ønsker ikke å kommentere om det kom fram noe nytt i retten under fengslingsmøtet.

Den siktede 23-åringen er tidligere straffedømt. I 1998 ble han dømt til 10 måneders fengsel etter omfattende våpensalg til nynazister og for legemsbeskadigelse mot to antirasister.

- Har hendelsen på Dokka noe med nynazistmiljøet å gjøre?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Myhre

Meldte seg selv

23-åringen meldte seg mandag ettermiddag for politiet etter å ha vært etterlyst siden søndag. Den fjerde siktede, en 22 år gammel mann, er lagt inn på psykiatrisk sykehus.

- Han kan ikke avhøres, det følger av lov om psykisk helsevern, sier politiadjutant Myhre.

Ifølge Aftenposten er over 30 personer blitt avhørt, og politiet skal ennå ikke være ferdig med vitnelisten etter dødsulykken på Dokka.

(NTB)