Flere sivile drept i Afghanistan

ISAF-styrkene beklager det feilslåtte angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For andre dag på rad er sivile drept i et vestlig angrep i Afghanistan.

Angrepet i dag skjedde i provinsen Kandahar sør i landet, men skal ikke ha sammenheng med storoffensiven i naboprovinsen Helmand.

Fem sivile ble drept og to skadd da vestlige fly gikk til angrep i Zhari-distriktet i Kandahar.

Flyene ble tilkalt av bakkestyrker som mente de hadde sett folk som ville plassere en sprengladning i en veikant i området.

- Men da soldatene på bakken kom til stedet, måtte de fastslå at disse folkene ikke hadde drevet med noe slikt. Vi beklager denne tragiske ulykken, og uttrykker vår medfølelse med de dreptes og skaddes familier, sa en talsmann for den vestlige ISAF-styrken.


I går ble ni sivile og tre opprørere drept da NATO-raketter rammet et bolighus i Nad Ali i den sørafghanske provinsen Helmand.

Angrepet fikk Afghanistans president Hamid Karzai til å rette en streng advarsel til de vestlige styrkene om å unngå slike feilgrep.

At sivile blir drept, setter sinnene i kok blant mange afghanere som i utgangspunktet er fiendtlig innstilt til alle utenlandske soldater.

De islamistiske talibanopprørerne utnytter flittig slike tap i sin propaganda mot de NATO-ledede vestlige styrkene i Afghanistan.