DYREVOLD: Siden september har 13 sjøløver blitt funnet døde langs kysten av delstaten Washington nord i USA. Foto: Shutterstock
DYREVOLD: Siden september har 13 sjøløver blitt funnet døde langs kysten av delstaten Washington nord i USA. Foto: ShutterstockVis mer

Flere sjøløver funnet skutt og halshogget

13 døde sjøløver har blitt skylt opp på land de siste månedene.

Siden september har 13 sjøløver blitt funnet døde langs kysten av delstaten Washington nord i USA, ifølge dyrevelferdsgruppa Seal Sitters Marine Mammal Stranding Network.

Seks av sjøløvene er døde av pistolskudd, mens én skal ha blitt halshogget. De resterende ser ut til å ha dødd av traumer på grunn av menneskelig interaksjon. Ifølge Oregon Live ble den halshoggede sjøløven skylt opp på land tirsdag forrige uke.

Hør Dagbladets klima- og miljøpodcast:

Michael Milstein i det nasjonale administrasjonssenteret for fiskeri (NOAA) bekrefter dødsfallene til fem av sjøløvene, inkludert fire som skal ha blitt skutt. NOAA etterforsker saken. Handlingene er straffbare i henhold til en amerikansk marinelov, og har en strafferamme på opp til ett års fengsel, og/eller en bot på 28.520 dollar - i underkant av 250 000 norske kroner.

Ifølge NBC News øker antallet dødsfall blant sjøløver på samme tid som fiskesesongen starter i denne delen av USA, fordi fiskere og sjøløver jakter det samme byttet.

- Dyr på jakt etter mat og fiskere på jakt etter fisk er på en årlig, evigvarende kollisjonskurs, skriver dyrevernerne på sin blogg.

Antallet dødsfall hos sjøløver er mellom september og november opptil seks ganger høyere enn det årlige gjennomsnittet, ifølge Seal Sitters.

Ifølge National Geographic ble det mellom 1998 og 2017 rapportert om 700 sjøløver med skudd- og stikkskader i områdene utenfor delstatene California, Oregon og Washington.