Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere skadd i økseangrep på togstasjon i Düsseldorf

En person skal ha angrepet flere personer med øks i Tyskland, ifølge tyske medier.

ØKSEANGREP: Minst fem mennesker skal ha blitt skadd da flere menn væpnet med øks gikk til angrep på tilfeldig forbipasserende på sentralstasjonen i Düsseldorf. Her har tysk innsatspoliti nådd togstasjonen. Foto: DPA / AP / NTB Scanpix
ØKSEANGREP: Minst fem mennesker skal ha blitt skadd da flere menn væpnet med øks gikk til angrep på tilfeldig forbipasserende på sentralstasjonen i Düsseldorf. Her har tysk innsatspoliti nådd togstasjonen. Foto: DPA / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer er skadd etter et økseangrep på sentralstasjonen i Düsseldorf.

Det melder tyske medier, deriblant Der Spiegel.

Süddeutsche Zeitung skriver at flere skal være skadet, men det er foreløpig uklart hvor mange det dreier seg om og hva tilstanden deres er. Bild melder at fem skal være skadet, men ikke livstruende.

Ifølge den tyske avisa Bild er angriperen pågrepet og identifisert. Politiet opplyser at den påståtte gjerningsmannen er en 36-åring fra det tidligere Jugoslavia og lider av psykiske problemer. Han skal ikke ha noen kjent tilknytning til terrorisme, skriver NTB.

Meldingene fra tyske medier går ut på at én av dem forsøkte å stikke av etter angrepet, men ble pågrepet kort tid etter.

Ifølge øyenvitner hoppet angriperen ut av et tog som ankom stasjonen.

- Vi sto og ventet på toget. Toget kom, og plutselig hoppet noen ut med en øks og slo til folk. Det var blod over alt. Jeg har opplevd mye, men dette har jeg aldri opplevd maken til, sier et øyenvitne til Bild.

En Spiegel-reporter skal ha vært på togstasjonen da angrepet skjedde. Reporteren beskriver til Spiegel at han så flere skadde personer ligge blødende på stasjonsområdet.

Ofrene skal alle ha vært tilfeldig forbipasserende.

Togstasjonen er nå stengt, skriver det føderale politiet i Tyskland på Twitter. De skriver videre at det tysk politis innsatsstyrke er på vei til Düsseldorf.

Vitner Süddeutsche Zeitung har snakket med, forteller at de var vitne til flere skadde personer ble båret ut av stasjonen.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media