Flere skadde etter isras på Svalbard

18 til sykehus, tre alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skadetallene stiger etter at det onsdag kveld gikk et isras over cruisebåten «Alexey Maryshev». 18 personer ble skadd i ulykken, tre alvorlig.

Det var store mengder is som raste ned og traff den russiske cruisebåten «Alexey Maryshev» i Hornsundet på Svalbard onsdag kveld.

Fungerende sysselmann på Svalbard, Elisabeth Bjørge Løvold, opplyser til NTB torsdag formiddag at til sammen 18 personer ble skadd i ulykken.

- Torsdag er ytterligere ti personer sendt til Longyearbyen sykehus med skader. Én av disse har alvorlige skader, sier hun.

To av personene som ble alvorlig skadd ble natt til torsdag fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Der får NTB opplyst torsdag formiddag at tilstanden for de to, en mann og en kvinne, er alvorlig, men stabil. De to er ikke fra Norge. Den tredje personen som er alvorlig skadd skal etter det Bjørge Løvold vet, fortsatt ligge på sykehuset i Longyearbyen.Etterforskning Sysselmannen på Svalbard vil i løpet av torsdag formiddag få avklart med Sjøfartsdirektoratet hvem som skal etterforske hendelsen.

- Vi vil avklare ansvarsforholdet med Sjøfartsdirektoratet og om det skal igangsettes sjøforklaring, sier fungerende sysselmann Elisabeth Bjørge Løvold til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer