Flere skader funnet på det parterte liket i Strömstad

Liket som ble funnet på 14 meter dyp utenfor Strömstad har flere synlige skader, forteller politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De delene av kroppen som vi har, har flere ulike skader som er forårsaket av en annen person, sier politioverbetjent Thord Haraldsson til nyhetsbyrået TT.

Haraldsson vil imidlertid ifølge avisen Bohusläningen ikke si noe om hva slags skader rettsmedisinerne har funnet.

Svensk politi var fredag ute med helikopter, seks dykkere og biler rundt om på øyene for å finne nye spor i forbindelse med funnet av det parterte liket utenfor Strömstad.

- Men det er ikke funnet nye spor, sier Haraldson til NTB.

Dumpet fra båt Han sier etterforskerne er ganske sikre på at det innpakkede liket er dumpet fra en båt, trolig en småbåt siden passerende skip ikke går så langt inn i skjærgården.

Obduksjonsarbeidet vil fortsette i dagene som kommer. Foreløpig mener man at det dreier seg om en mann i 40-årsalderen, og at den døde ikke har ligget mer enn rundt en måned i sjøen.

Men Haraldsson setter spørsmålstegn ved opplysningen om at det kan være en «nordbo», siden det kan være vanskelig å skille skandinaver fra for eksempel tyskere eller briter.

Det er ikke funnet noen match mellom tannsettet til den døde og savnede personer i Sverige, men ifølge Haraldson mener obdusentene at personen har fått arbeidet med tennene gjort i Norden.

Fiskere har meld seg Det innpakkede liket ble funnet av fritidsdykkere i helgen og ble hevet opp av sjøen mandag. Siden har både rettsmedisinere og marinbiologer jobbet for å finne ut hvem den døde er, hva som har skjedd og hvor lenge han har ligget i vannet.

Rettsmedisiner håpet allerede tidlig denne uka på å kunne identifisere liket, ifølge svenske GT - fordi den eller de som dumpet liket har gjort tre store feil:

Liket skal ha vært dumpet for dypt for at forråtnelsesprosessen kunne ha begynt, det var festet tyngre gjenstander til liket og pakningen var beskyttet mot dyreangrep. 

- I fuktig miljø, slik som i vann, utvikles noe som heter likvoks. Det hemmer bakterietilveksten og dermed også forråtningsprosessen, ifølge rettmedisiner Adam Berkowich, som GT har snakket med. 

- At liket også ble beskyttet av en innpakning, minsker risikoen for at det blir angrepet av dyr, og har derfor lignende effekt på liket, sier Berkowich, som legger til at vannet på 10 meters dyp er så oksygenfattig at liket kunne ha vært intakt selv etter flere år.

Liket var partert, og flere deler mangler. Tre makrellsluker er funnet på pakken med liket, og flere sportsfiskere som har vært i området, har meldt seg for politiet.

Men politiet vil gjerne ha kontakt enda flere som har fisket i området utenfor Saltö de siste ukene.

(NTB / Dagbladet)

MAKABERT LIKFUNN: En død iog oppkappet mann ble funnet av dykkerere på 14 meters dyp, lørdag 7.september utenfor Saltö, rett syd for Strömstad. Det var her ved Vattenholmene funnet ble gjort av dykkere. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
MAKABERT LIKFUNN: En død iog oppkappet mann ble funnet av dykkerere på 14 meters dyp, lørdag 7.september utenfor Saltö, rett syd for Strömstad. Det var her ved Vattenholmene funnet ble gjort av dykkere. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer