Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påsketur

Flere skadet seg i fjellet fredag

Røde Kors registrerte 123 skader langfredag, ti flere enn skjærtorsdag. Fredagen er normalt dagen i påsken med fleste skader.

PÅSKETRAVELT: Her er en frivillig fra Røde Kors hjelpekorps fører en scooter langs skiløypene på Golsfjellet i Buskerud mandag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅSKETRAVELT: Her er en frivillig fra Røde Kors hjelpekorps fører en scooter langs skiløypene på Golsfjellet i Buskerud mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kanskje det er den dagen ekstra mange går på tur, siden lørdagen ofte har familiemiddagen i fokus, sier Sven Bruun, nestleder i Norges Røde Kors Hjelpekorps.

Langfredag i fjor rapporterte Røde Kors om 95 skader, mens tallet var 79 året før, viser et søk i NTBs arkiver. Begge var den til da travleste påskedagen.

Hjelpekorps-nestlederen benytter sjansen til å minne om fjellvettreglene. Rådet er å alltid sjekke vær- og skredvarsler, samt å sette seg inn i hva det innebærer i det området man skal ferdes.

Det var strålende sol i mange deler av landet fredag, og slik vil det også bli lørdag. Derfor ber Røde Kors folk være forsiktige.

– Påskesolen er like sterk som sommersolen, og snøblindhet eller solbrenthet er ikke noe gøy, sier Sven Bruun, som anbefaler høy solfaktor og solbriller.

– Er man uheldig og blir brent, bør man holde seg unna solen og dekke til forbrente områder, sier Bruun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!