Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere skal få metadonbehandling

Tilbudet om metadonbehandling til narkomane vil bli utvidet. Sentra for metadonbehandling vil nå bli bygd opp i Trondheim og Bergen i tillegg til det etablerte tilbudet i Oslo, opplyser sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget vedtok i fjor vår at tilbudet om metadonbehandling skal bli landsomfattende. Men regjeringen går ikke inn for å bygge opp et behandlingssenter i Tromsø eller noe annet sted i den nordligste landsdel.

 Sosialministeren avviser at dette er svakt av regjeringen:

  - Ingen av de nordligste fylker har meldt sin interesse i saken. De har ikke søkt om tilskudd til å bygge opp tilbud om metadonbehandling, sa Kleppa på en pressekonferanse i dag.

Østlands-fylker

I tillegg til de nye metadonsentrene i Bergen og Trondheim, vil regjeringen gi tilskudd til utvikling av et felles tilbud for fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark.

  Sosialministeren varsler også at det vil bli gitt tilskudd til å starte opp en forsknings- og evalueringsseksjon ved Universitetet i Oslo, knyttet til metadonsenteret i Oslo. Denne evalueringsinstansen vil også få som oppgave å rettlede de nye metadonsentrene.

Tungt belastede

Magnhild Meltveit Kleppa varsler at regjeringen vil foreslå 31 millioner kroner til formålet i 1998. Mesteparten av beløpet, 21 millioner kroner, vil gå til metadonbehandlingen som tilbys av Oslo kommune.

  Oslo har de siste tre årene gjennomført et prøveprosjekt hvor tungt belastede heroinmisbrukere har fått tilbud om metadon i tilfeller hvor andre behandlingstilbud ikke har ført fram til en rusfri tilværelse for klientene.

Fordelingen

Tilbudet som skal utvikles i og av de tre Østlands-fylkene, får i år 2 millioner kroner av potten på 31 millioner.

  Hordaland får 3,65 millioner og Sør-Trøndelag 2,5 millioner kroner. Universitetet i Oslo får 1,25 millioner kroner, og til såkalte regionkonferanser varsler regjeringen at det vil bli avsatt vel en halv million kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!