Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Playa del Carmen:

Flere skal være drept på meksikansk festival

- En ansatt ba oss roe oss ned, at det bare var fyrverkeri.

SKYTING: I en video publisert på Twitter løper folk vekk under en skytingen på festivalen Playa del Carmen i Mexico. Andre, som han som filmer, gjemmer seg.Video: Marcos A. Vazquez Twitter /@weirdmarcos: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet eller har bilder/video? Tips oss på SMS/MMS til 2400 eller 2400@dagbladet.no!

Flere skal være drept i en skyteepisode på en musikkfestival i Playa del Carmen, Mexico, melder nettsiden NME.

Skal ha skutt gjennom et vindu

BPM-festivalen er regnet for å være en av verdens største elektronikafestivaler, med britiske Jack Revill, bedre kjent som DJ Jackmaster, som årets headliner.

Nyhetsbyrået AP melder om at fire skal være drept og minst ni skadd i hendelsen, men dette er fortsatt ikke bekreftet fra offentlig hold.

Ifølge avisa Mirror skal en bevæpnet mann ha avfyrt skudd gjennom et åpent vindu på utestedet Blue Parrot, før andre det skal ha oppstått en annen skyteepisode på en avslutningsfest på utestedet The Jungle.

Lokale medier rapporterer at skyteepisodene er linket til et lokalt narkotikakartell.

Festen på The Blue Parrot ble organisert av den London-baserte arrangøren Elrow.

- Ba oss roe oss ned

Et øyenvitne forteller til magasinet Dazed at de fikk beskjed om at skuddene bare var fyrverkeri.

- Vi var på Elrow, i baksiden av klubben. Vi hørte det vi trodde var pistolskudd, men en ansatt ba oss om å roe oss ned, at det bare var fyrverkeri. Folk begynte å reise seg, og skytinga startet igjen. Vennene mine så skytteren løpe gjennom baksiden av klubben. En av mine venner så en person som var skutt og blødde, sier hun.

Hun beskriver hendelsen som svært urovekkende og trist.

Utenriksdepartementet har tatt kontakt med den norske ambassaden i Mexico for å kartlegge hvorvidt nordmenn er rammet, men ved 12-tida mandag hadde UD fortsatt ikke mottatt informasjon om at nordmenn skal være berørt.

- Så langt har vi ikke mottatt informasjon som tilsier at nordmenn er skadd. Utenriksdepartementet er i kontakt med vår ambassade i Mexico, som arbeider med å kartlegge om nordmenn er rammet, sier pressevakt Ingrid Kvammen Ekker i UD til NTB.

Playa del Carmen er en populær turistdestinasjon og ligger på Yucatanhalvøya øst i Mexico. Det bor rundt 150 000 i byen.

Byen har de siste ti årene arrangert en elektronikafestival som samler flere tusen mennesker og varer i ti dager i strekk.

Arrangørene av festivalen BPM valgte natt til mandag å stenge festivalen etter skyteepisoden, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling