Flere skogbranner i Sør-Norge

En skogbrann har spredd seg utover et område på fem mål i Risør.

Det er stor skogbrannfare i Sør-Norge, og det har brutt ut skogbrann i både Aust-Agder og Oppland.

En skogbrann spredde seg onsdag kveld utover et område på fem mål i Risør i Aust-Agder. Brannvesenet jobber med slukking.

Ifølge politiet er brannområdet nær Hødnebø nord for byen Risør. Agderposten skriver at et brannhelikopter var i gang med slukkingsarbeid rundt klokka 18.

Like etter klokken 19 opplyste Hans Henrik Bakke i brannvesenet i Agder at de hadde kontroll på brannen. Det var ikke lenger åpne flammer på stedet, men mye varme i terrenget.

- Vi sitter og ser på varmesøkende kameraer, og for øyeblikket har vi en god følelse på at vi skal holde brannområdet som det er, sier Bakke til avisa. Han sier det trolig er lynnedslag som er årsaken til brannen.

Samtidig ber 110-sentralen Telemark folk i Kragerø, Stabbestad og Gjerstad om å holde vinduer lukket i noen timer på grunn av røyk fra brannen.

Brann i Oppland

Det brenner også i Oppland, mellom Sel og Vågå.

- Det er snakk om en skogbrann på en strekning som utgjør om lag 150 til 250 meter under høyspentlinjen, opplyser vaktleder Trond Linnerud ved 110-sentralen til Gudbrandsdølen Dagningen.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 17.30. En time senere hadde brannvesenet ikke kontroll på brannen. Et slukningshelikopter bistår i slukkearbeidet, og det kan bli aktuelt å rekvirere enda et helikopter. Også sivilforsvaret er kalt inn.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsak til brannen.

Flere branner

Brannene kommer på et tidspunkt der det er stor skogbrannfare i store deler av Sør-Norge.

Tirsdag begynte det å brenne i Froland, en annen kommune i Aust-Agder, men brannvesenet klarte å stoppe flammene etter at et område på 90 mål skog ble svidd av.