Flere skoletimer for de yngste barna

Regjeringen planlegger 6-7 flere timer i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra neste høst blir det til sammen mellom seks og sju ekstra skoletimer i uken. Timene skal fordeles på klassetrinnene fra første til fjerde.

Det er opp til skoleeieren hvordan timene skal fordeles. Barna skal få lære mer matematikk, norsk og engelsk, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

- Vi vil gi skolebarna en bedre skoledag med mer tid til læring, leksehjelp og lek. Vi trenger å forbedre de faglige resultatene i norsk skole og gjøre skolen bedre til å utjevne sosiale forskjeller, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Norske skoleelever har i dag kortere dag enn gjennomsnittet i land vi sammenligner oss med.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sier til NTB at det er usikkert hvor lang tid det tar å komme opp i en skoleuke på 28 timer for barnetrinnet, som er regjeringens mål. Det mangler per i dag til sammen 23 skoletimer fordelt på de sju årstrinnene. Dette er beregnet til å koste 2,3 milliarder kroner.

Høyre er ikke imponert over regjeringens annonserte økning av antall timer i skolen.

- Velkommen etter, Jens, sier Erna Solberg i en pressemelding.

- Høyre fikk innført tolv flere uketimer i skolen da vi satt i regjering, og vi har foreslått flere timer ved alle budsjettbehandlinger siden, sier Høyre-lederen.

(NTB)

SNART LENGRE SKOLEDAGER: Førsteklassingene er for lite på skolen, synes regjeringen.