Flere skoletopper ansettes: - Hårreisende

Utdanningsetaten oppbemanner ytterligere på direktørnivå. - Hva i alle dager, sier KrF, mens FNB «godt forstår» dersom lærerne nå velger å gå ut i streik. Ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen er tyst, og viser til uttalelser som ikke finnes.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen tvil om at byrådens opptreden øker faren for lærerstreik. Lærerne blir irriterte når det stadig ansettes flere direktører, og lønnstilbudet de selv har fått samtidig er altfor dårlig. Jeg forstår godt dersom de velger å gå til streik.

Bjørn Revil sitter i bystyret i Oslo for FNB og er selv lærer.

Han ber nå byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) stanse ansettelsene av flere direktører i Utdanningsetaten i Oslo.

Millionlønn

Lørdag fortalte Dagbladet at den omstridte Utdanningsetaten skal ansette flere direktører.

Ansettelsene kommer etter uker med storm etter at Dagbladet avslørte lønnsfesten i etaten, hvor nettopp direktørene i etaten gikk kraftig opp i lønn utenom lønnsoppgjør.

- Det er fullt mulig å stanse disse nye ansettelsene dersom Inga Marte Thorkildsen ønsker det. Det vil jeg oppfordre henne til å gjøre, sier Bjørn Revil.

De nye ansettelsene skjer samtidig som lærerne i Oslo-skolen er tilbudt et magert lønnsoppgjør av hensyn til coronakrisa. Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen lovet også å redusere antall direktører i etaten til seks personer da hun tiltrådte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer