Flere skred i Troms: - Aldri sett noe liknende

Anders Overvåg ble vitne til skred i Lavangsdalen.

TROMS: Anders Overvåg hadde ikke sett for seg dette da han kom kjørende langs E8 i Troms. Video: Anders Overvåg. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Anders Overvåg fra Storsteinnes kom kjørende langs E8 i Lavangsdalen i Troms tirsdag morgen, ble han vitne til et enormt snøskred som løsnet i fjellsiden.

- Jeg ble litt skremt med en gang. Jeg har aldri sett noe liknende, sier han til Dagbladet.

Det var like før klokka 09 tirsdag morgen at skredet gikk i Lavangsdalen.

Overvåg forholdt seg rolig og kjørte inn til siden, der han stoppet og ventet til skredet hadde gitt seg. Samtidig filmet han hvordan skredet beveger seg mot veien - nærmest som en flodbølge på land.

(Se videoen i vinduet over)

Omkom i skred

Ifølge operasjonsleder Lars Meland i politiet i Troms var det ingen som ble skadet i skredet. Skredet ble stoppet i skredsikringsvoller som ligger langs E8.

- Heldigvis stoppet det der. Det er jo en trafikkert vei, sier han.

Rundt klokka 13, noen timer seinere, fikk politiet i Troms melding om enda et skred - denne gangen i Lyngen. Politiet mistenker at et skavlbrudd utløste skredet.

Like før klokka 15 bekreftet politiet at en mann omkom i skredet.

Moderat fare

Ifølge varsom.no er det moderat snøskredfare både i Lyngen og i Lavangsdalen. Det betyr at det er mulig med skred, spesielt ved stor tilleggsbelastning i brattheng.

Er det vanlig med to skred om dagen i Troms?

- Det er ikke uvanlig med to skred om dagen. Nå er det høysesong. Det er sikkert også flere som vi ikke vet om, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer