Flere skred i Troms: - Aldri sett noe liknende

Anders Overvåg ble vitne til skred i Lavangsdalen.

TROMS: Anders Overvåg hadde ikke sett for seg dette da han kom kjørende langs E8 i Troms. Video: Anders Overvåg. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Da Anders Overvåg fra Storsteinnes kom kjørende langs E8 i Lavangsdalen i Troms tirsdag morgen, ble han vitne til et enormt snøskred som løsnet i fjellsiden.

- Jeg ble litt skremt med en gang. Jeg har aldri sett noe liknende, sier han til Dagbladet.

Det var like før klokka 09 tirsdag morgen at skredet gikk i Lavangsdalen.

Overvåg forholdt seg rolig og kjørte inn til siden, der han stoppet og ventet til skredet hadde gitt seg. Samtidig filmet han hvordan skredet beveger seg mot veien - nærmest som en flodbølge på land.

(Se videoen i vinduet over)

Omkom i skred

Ifølge operasjonsleder Lars Meland i politiet i Troms var det ingen som ble skadet i skredet. Skredet ble stoppet i skredsikringsvoller som ligger langs E8.

- Heldigvis stoppet det der. Det er jo en trafikkert vei, sier han.

Rundt klokka 13, noen timer seinere, fikk politiet i Troms melding om enda et skred - denne gangen i Lyngen. Politiet mistenker at et skavlbrudd utløste skredet.

Like før klokka 15 bekreftet politiet at en mann omkom i skredet.

Moderat fare

Ifølge varsom.no er det moderat snøskredfare både i Lyngen og i Lavangsdalen. Det betyr at det er mulig med skred, spesielt ved stor tilleggsbelastning i brattheng.

Er det vanlig med to skred om dagen i Troms?

- Det er ikke uvanlig med to skred om dagen. Nå er det høysesong. Det er sikkert også flere som vi ikke vet om, sier operasjonslederen.