SPERRET AV OMRÅDE: Ved 20.20-tida sperret politiet av området like ved Radisson-hotellet på Holbergs plass og bilutleiefirmaet Hertz etter en skyteepisode i i St. Olavs gate i Oslo. Foto: JAQUES HVISTENDAL
SPERRET AV OMRÅDE: Ved 20.20-tida sperret politiet av området like ved Radisson-hotellet på Holbergs plass og bilutleiefirmaet Hertz etter en skyteepisode i i St. Olavs gate i Oslo. Foto: JAQUES HVISTENDALVis mer

- Flere skudd avfyrt i Oslo sentrum

To personer pågrepet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har innbrakt to personer etter skyteepisoden i Oslo sentrum i kveld.

- Vi har tauet inn tre biler som vi setter i sammenheng med denne skytingen. I bilene fant vi noen slagvåpen, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

De to personene i 20- og 30-åra ble anholdt på Tøyen, og politiet mener de kan knyttes opp til hendelsen. Grøttum sier søket etter involverte biler nå etterhvert vil bli tonet ned, men politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Villmannskjøring - Nå driver vi med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, og så vil etterforskningen vise om det er  snakk om flere bilister eller personer, sier Grøttum.

Det var klokka 19.32 i kveld at politiet fikk melding om skudd avfyrt i St. Olavs gate.

- Ingen er skadd foreløpig. Vi har fått melding om villmannskjøring i etterkant av skytingen, opplyste Oslo-politiet tidligere i kveld.

Vet ikke årsaken Bilene skal ha kjørt i rask fart i retning av Solli plass, hvor den tredje bilen ble stanset. Her skal det også ha vært et slagsmål i forkant av skyteepisoden, og politiet setter de to hendelsene i sammenheng med hverandre.

- Det ble skutt på åpen gate, like etter forsvant biler fort fra stedet. Om det var skyting fra bil eller mot bil er ikke avklart ennå, sier Grøttum.

Politiet kjenner fortsatt ikke til årsaken bak skyteepisoden.

- Tror dere dette er gjengrelatert?

- Det er det for tidlig å si noe om, det er noe vi vil avdekke når etterforskningen skrider fram, sier Grøttum, som ikke ønsker å si noe mer om de to personenes tilknytning til saken.

- Når noen skytes slik er det noe som ikke er helt avklart mellom de involverte, sier Grøttum. 
  - Trodde det var fyrverkeri Ved 20.20-tida sperret politiet av et større område like ved Radisson-hotellet på Holbergs plass og bilutleiefirmaet Hertz.

Et utenlandsk par som Dagbladet snakker med på stedet bekrefter at de hørte smell.

- Det hørtes ut som fyrverkeri. Vi trodde det var fyrverkeri i anledning Valentines Day, sier de.

Dagbladet har snakket med et annet kvinnelig øyenvitne, som ønsker å være anonym.

Så to biler - Jeg hørte noe som hørtes ut som to skudd, sier kvinnen, som like etter så to biler som kjørte nedover St. Olavs gate og over lyskrysset på rødt lys.

STAKK AV: Flere biler kjørte fra stedet i rask fart etter skyteepisoden. Foto: JAQUES HVISTENDAHL
STAKK AV: Flere biler kjørte fra stedet i rask fart etter skyteepisoden. Foto: JAQUES HVISTENDAHL Vis mer

Kvinnen sier det var utrolig ekkelt å komme så nært på en slik hendelse.

- Når de kjører på den måten utsetter de folk for ytterligere fare, sier hun.

Vedis Einarsdottir hadde booket bord på en restaurant like i nærheten for å feire Valentines Day sammen med sin danske kjæreste.

Vil hjem til Island De ble sittende og se rett ut på politiet som jobbet i gata utenfor.

- Jeg synes det er utrolig skummelt, sier hun til Dagbladet.

Einarsdottir er fra Island og bor i Oslo, men nå vil hun bare reise hjem til Island igjen.

- Jeg synes det er helt utrolig at det skjer sånt på åpen gate. Sånt kan skje i Danmark og Sverige, men man sier alltid at slikt ikke skjer i Oslo, og nå gjør det det.

UKJENTE GJERNINGSMENN: Det er foreløpig ikke klart hvem som har avfyrt skuddene i Oslo sentrum. Foto: JAQUES HVISTENDAL
UKJENTE GJERNINGSMENN: Det er foreløpig ikke klart hvem som har avfyrt skuddene i Oslo sentrum. Foto: JAQUES HVISTENDAL Vis mer