Flere skudd avfyrt mot bolig i Oslo

Mann pågrepet. Bevæpnet politi jaktet i natt på flere personer og en fluktbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller tips? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): En mann ble like før klokka 05 pågrepet i forbindelse med skytingen mot en leilighet på Sinsen i natt.

- Vi mistenker mannen for å ha stått bak skytingen. Pågripelsen skjedde uten noen form for dramatikk, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

Store bevæpnede politistyrker med hunder og politiets helikopter jaktet i natt flere  ukjente gjerningsmenn etter at det ble avfyrt flere skudd nederst i Sinsenveien i Oslo rundt klokka 01.45.

– Det var veldig mange som hørte skuddene og ringte oss, men som ikke kunne lokalisere hvor skuddene kom fra. Da vi kom til stedet kunne flere vitner fortelle at en mann hadde hoppet ut av en bil, avfyrt flere skudd mot en leilighet i bakkeplan og deretter hoppet inn i bilen igjen, forteller operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Skytteren hadde en sjåfør, og det er uklart om det var ytterligere personer i bilen. Vitner har beskrevet bilen som en BMW eller Mercedes.

Den spesialtrente og bevæpnede Beredskapstroppen stormet den aktuelle boligen ikke lenge etter skytingen, men fant da ingen personer innendørs. Politifolkene som tok seg inn i boligen fant flere kulehull.

- Vi jobber ennå på høygir med denne saken, og vi har det svært travelt. Flere skudd har blitt avfyrt, men såvidt vi vet er ingen skadd, opplyste politiet til Dagbladet.no klokka 04.15.

Flere skudd avfyrt mot bolig i Oslo

Minst to personer ble halvannen time etter skytingen pågrepet av politiet, men det er uklart hvilken rolle de eventuelt har hatt i den dramatiske hendelsen. De to unge mennene skal ha satt fra seg en bil og forsøkt å gjemme seg fra politiet da de ble avslørt av politihelikopteret på Stovner.

Etter det Dagbladet.no forstår jobber politiet ut fra at personer i Oslos gjengmiljøer er involvert i hendelsen.

- Det er i hvert fall ikke noe vi utelukker, for å si det slik, sa operasjonslederen i natt.

De første meldingene til politiet gikk ut på at minst tre skudd ble løsnet mot et vindu i leiligheten i 1. etasje.

Ikke etnisk norsk

– Vitner har beskrevet mannen som skjøt som en mann av ikke etnisk norsk  opprinnelse i 20-25-års alderen. Han var iført en rød hettegenser med noe skrift på brystet, og en hvit treningsbukse med grå striper, sier operasjonslederen til NTB.

De mange politipatruljene som ble satt inn i saken undersøkte i hele natt flere mistenkelige biler og personer i et stort område i Oslo. Flere konkrete adresser ble også undersøkt. I 04-tida var situasjonen ennå uoversiktlig.

Flere skudd avfyrt mot bolig i Oslo
SKJØT GJENNOM STUEVINDU: Både et stort stuevindu og et mindre vindu et par meter til høyre for verandaen ble truffet av skuddene som ble avfyrt fra gata. Skadene på verandadøra er trolig forårsaket av politiet som stormet boligen. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
SKJØT GJENNOM STUEVINDU: Både et stort stuevindu og et mindre vindu et par meter til høyre for verandaen ble truffet av skuddene som ble avfyrt fra gata. Skadene på verandadøra er trolig forårsaket av politiet som stormet boligen. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer
<B>- INGEN TRUFFET:</B> Innsatsleder Kjell Jan Kverme kunne foran åstedet opplyse om at politiet stormet den rammede leiligheten i Sinsenveien etter skytingen, men at ingen personer da ble funnet.