SKUDD AVFYRT I OSLO SENTRUM: Politiets innsatsleder på stedet sier at de har svært mange vitneobservasjoner, og at de har pågrepet flere etter at skudd ble avfyrt på Sagene i Oslo. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Skyting i Oslo:

Flere skudd avfyrt på åpen gate i Oslo

To personer er pågrepet, og politiet opplyser at de søker i området etter flere personer.

  • Vet du noe mer om denne saken? Har du bilder? Tips oss: 2400@db.no / tlf: 24 00 00 00

To personer er pågrepet etter at det torsdag kveld ble avfyrt flere skudd på åpen gate på Sagene i Oslo. Politiet fikk den første meldingen om skyting klokka 18.37.

- Det var flere personer som ringte inn og varslet oss. Da vi kom fram med de første enhetene, påtraff vi to personer i umiddelbar nærhet som ble pågrepet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet til Dagbladet.

De to personene, som politiet beskriver som «unge menn», har nå status som mistenkte.

SIKRER BEVIS: De to personene som ble pågrepet på stedet ble ikledd en hvit heldekkende drakt og fikk trukket papirposer over hendene for å sikre bevis. Foto: NTB Scanpix
SIKRER BEVIS: De to personene som ble pågrepet på stedet ble ikledd en hvit heldekkende drakt og fikk trukket papirposer over hendene for å sikre bevis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stoppet fem personer i sentrum

I tillegg etterlyste politiet en bil med flere personer som kjørte fra stedet etter skytingen. Klokka 19.15 meldte politiet at de har funnet bilen.

- Den ble stoppet i Oslo sentrum. Det var fem personer i bilen, som nå blir kjørt inn til politihuset. Status for disse fem er foreløpig uavklart, men de kan settes i sammenheng med skyteepisoden, sier operasjonsleder Stokkli.

Ifølge Aftenposten ble de fem i dag tidlig dimittert etter avhør i natt.

Politiet jobber nå på stedet med tekniske og taktiske undersøkelser. I tillegg søker de aktivt etter flere personer.

- Vi kan ikke utelukke at det er flere som har stukket av fra stedet, og søker derfor etter flere, sier Stokkli.

GJORDE FUNN: Krimteknikere fant flere tomhylser på åstedet for skyteepisoden. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
GJORDE FUNN: Krimteknikere fant flere tomhylser på åstedet for skyteepisoden. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Politiets innsatsleder på stedet, Rune Bjørsvik, forteller at det fortsatt er en stor pågående politiinnsats på stedet, og bekrefter at politiet leter etter flere personer.

- Vi har fått så veldig mange vitneopplysninger, en del av de er veldig sprikende. Jeg vil derfor ikke gå ut med noen beskrivelse av etterlyste personer som vi ønsker å komme i kontakt med, sier han.

- Hva slags våpen ble brukt?

- Det er det for tidlig å si noe om.

SØKER: Politiet søker etter involverte personer, etter at det ble avfyrt flere skudd på åpen gate på Sagene i Oslo torsdag ettermiddag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SØKER: Politiet søker etter involverte personer, etter at det ble avfyrt flere skudd på åpen gate på Sagene i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Etterforsker gjengspor

Operasjonsleder Stokkli bekrefter at politiet kjenner identiteten til flere av personene som er pågrepet, men vil foreløpig ikke si noe om hvorvidt det er snakk om kjenninger av politiet.

- Vi undersøker bredt for å få klarhet i hva dette kan være. Både når det gjelder motiv, og om dette kan være gjengrelatert, sier han.

Et vitne forteller Dagbladet at vedkommende hørte ti skudd, et annet vitne snakker om fire skudd. Et tredje vitne forteller Dagbladet at vedkommende så tre menn løpe fra stedet.

Politiet sperret av fortauene utenfor Sagene Torg i Grimstadgata. Det var også et betydelig politioppbud i området ved Arendalsgata og Grimstadgata, og et politihelikopter sirklet i lufta over Sagene.

- Vi har funnet flere tomhylser på stedet og leter etter en bil som forsvant fra stedet like før vi kom, sa operasjonslederen til NTB like etter klokka 19.

UNDERSØKER: Politiet gjør tekniske undersøkelser på stedet, etter at det ble avfyrt flere skudd på åpen gate på Sagene i Oslo torsdag ettermiddag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UNDERSØKER: Politiet gjør tekniske undersøkelser på stedet, etter at det ble avfyrt flere skudd på åpen gate på Sagene i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ingen skadd

Han forteller at signalementet til de to som er pågrepet, samsvarer med det vitner har opplyst.

- Vi er ganske sikre på at disse to har noe med saken å gjøre, sier Stokkli.

Han sier til NRK at politiet foreløpig ikke vet hvem eller hva skuddene ble avfyrt mot, men sier at de to pågrepne settes i sammenheng med hendelsen.

- Ingen skadde er funnet, og vi søker i området etter flere personer, melder Oslo-politiet på Twitter.

BEVÆPNET: Tungt bevæpnet politi rykket ut til stedet, der to personer nå er pågrepet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BEVÆPNET: Tungt bevæpnet politi rykket ut til stedet, der to personer nå er pågrepet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer