Flere skudd hørt ved gisselstedet i Istanbul

I tillegg til en stor eksplosjon i bygningen.

OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tok seg inn i rettsbygningen, mens væpnet politi  omringet bygningen. Ifølge de siste meldingene høres det skudd og eksplosjoner fra bygget nå. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIX
OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tok seg inn i rettsbygningen, mens væpnet politi omringet bygningen. Ifølge de siste meldingene høres det skudd og eksplosjoner fra bygget nå. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere skudd og eksplosjoner er hørt ved stedet der den tyrkiske statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz ble tatt som gissel tidligere i dag, melder Reuters.

Det ble også sett røyk fra bygningen, opplyser et vitne til nyhetsbyrået.

Også nyhetsbyrået AFP melder om skyting, i tillegg til en stor eksplosjon i bygningen.

To personer stormet tidligere i dag en rettsbygning i Istanbul, og tok statsadvokaten til fange. Deretter publiserte gisseltakerne et bilde på nett der statsadvokaten hadde en pistol mot hodet sitt, og truet med å drepe ham.

Forhandlinger Politiet omringet bygningen, og startet forhandlinger med gisseltakerne, som skal være medlemmer av gruppa DHKP-C, som regnes som en terrororganisasjon. Marxistgruppa tok senest i januar i år på seg ansvaret for en selvmordsaksjon mot en politistasjon i Istanbul.

Gisselet Mehmet Selim Kiraz leder etterforskningen av dødsfallet til den 15 år gamle Berkin Elvan, som døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma. Gutten ble skadd i hodet under masseprotester mot regjeringen i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer