OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tok seg inn i rettsbygningen, mens væpnet politi  omringet bygningen. Ifølge de siste meldingene høres det skudd og eksplosjoner fra bygget nå. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIX
OMRINGET RETTSBYGNINGEN: Spesialstyrker tok seg inn i rettsbygningen, mens væpnet politi omringet bygningen. Ifølge de siste meldingene høres det skudd og eksplosjoner fra bygget nå. Foto: EPA/SEDAT SUNA/SCANPIXVis mer

Flere skudd hørt ved gisselstedet i Istanbul

I tillegg til en stor eksplosjon i bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere skudd og eksplosjoner er hørt ved stedet der den tyrkiske statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz ble tatt som gissel tidligere i dag, melder Reuters.

Det ble også sett røyk fra bygningen, opplyser et vitne til nyhetsbyrået.

Også nyhetsbyrået AFP melder om skyting, i tillegg til en stor eksplosjon i bygningen.

To personer stormet tidligere i dag en rettsbygning i Istanbul, og tok statsadvokaten til fange. Deretter publiserte gisseltakerne et bilde på nett der statsadvokaten hadde en pistol mot hodet sitt, og truet med å drepe ham.

Forhandlinger Politiet omringet bygningen, og startet forhandlinger med gisseltakerne, som skal være medlemmer av gruppa DHKP-C, som regnes som en terrororganisasjon. Marxistgruppa tok senest i januar i år på seg ansvaret for en selvmordsaksjon mot en politistasjon i Istanbul.

Gisselet Mehmet Selim Kiraz leder etterforskningen av dødsfallet til den 15 år gamle Berkin Elvan, som døde i mars i fjor etter å ha ligget ni måneder i koma. Gutten ble skadd i hodet under masseprotester mot regjeringen i 2013.

Krav Venstreradikale DHKP-C krever at statsadvokaten identifiserer politibetjentene som de hevder står bak Elvans dødsfall.

Gruppa krever også at de ansvarlige politibetjentene gir en offentlig tilståelse og at de blir prøvd i «folkedomstoler», i tillegg til at siktelsene mot dem som har deltatt i protester for Elvan, frafalles.

Tyrkiske myndigheter har så langt ikke bekreftet at de har gått til aksjon mot gisseltakerne.

Dagbladet følger saken.

GISSELTAKING:  Statsadvokat Mehmet Selim Kiraz er tatt tio gissel i et tinghus i Istanbul. Gisseltakerne har sendt ut flere bilder via sosiale medier av gisselaksjonen. Foto: YouTube
GISSELTAKING: Statsadvokat Mehmet Selim Kiraz er tatt tio gissel i et tinghus i Istanbul. Gisseltakerne har sendt ut flere bilder via sosiale medier av gisselaksjonen. Foto: YouTube Vis mer