- Flere skudd løsnet mot leilighet i Oslo

Væpnet politi, hunder og helikopter har rykket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved 22-tida mandag kveld melder Oslo-politiet at de har fått flere meldinger om at skudd er avfyrt i kveld.

- Vi fikk første melding ved 21.45-tida og har helikopter, hund og patruler i område. De er bevæpnet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

Skudd gjennom vindu Han forteller at det dreier seg om området rundt Botanisk hage på Grønland i Oslo.

Politiet opplyser til Dagbladet på stedet at det skal være skutt mot en leilighet som ligger i første etasje.

- Det har blitt skutt mot en leilighet. Sannsynligvis 3-4 skudd mot i rask hastighet. I hvert fall et av dem har gått gjennom et vindu og inn i en leilighet, sier innsatsleder Lasse Alver.

- Det er observert en gjerningsmann væpnet på stedet, vi snakker med vitner for å få beskrivelser av ham nå.

- Ble noen truffet av skuddene?

- Etter det vi vet har ingen kommet til skade. Vi har selvfølgelig sjekket denne leiligheten, sier Alver.

Så langt har politiet ikke pågrepet noen for episoden, og søker nå i hele Oslo.

SØK:Bevæpnet politi søkte i området på Grønland og nedre Tøyen etter mistenkte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SØK:Bevæpnet politi søkte i området på Grønland og nedre Tøyen etter mistenkte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Siden det er 45 minutter siden vi fikk meldinga, utvider vi søket. Vi ser etter spor og gjerningsmenn, sier operasjonsleder Gulbrandsen.

Vitne: Så mann løpe - Det har vært flere meldinger fra personer som har hørt at skudd har blitt avfyrt, og så undersøker vi sannhetsgehalten i dette. Vi søker etter gjerningsmenn, sier Gulbrandsen.

- Har dere fått melding om at noen skal være truffet av skudd?

- Nei, det har vi ikke, og det ville vi nok ha fått. Sånn sett er det positivt.

Ved Motzfeldtsgate har politiet fire patruljer og hunder som er ute som driver rundspørring og manngard med hund. Delen av Motzfeldtsgate mellom Heimdalsgata og Herslebsgate er sperret av.

- Jeg hørte fire-fem skudd. Deretter løp en mann fra stedet, sier et vitne til Dagbladet.

 - SÅ EN MANN LØPE FRA STEDET:  Oslo-politiet har satt inn store ressurser etter å ha fått flere tips om skudd på Grønland i Oslo. - Jeg hørte fire-fem skudd og så en mann løpe fra stedet, sier et vitne til Dagbladets reporter på stedet. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet
- SÅ EN MANN LØPE FRA STEDET: Oslo-politiet har satt inn store ressurser etter å ha fått flere tips om skudd på Grønland i Oslo. - Jeg hørte fire-fem skudd og så en mann løpe fra stedet, sier et vitne til Dagbladets reporter på stedet. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer