Flere skutt i kanadisk by

Politiet bekrefter at flere personer er skutt etter flere skyteepisoder i byen Langley i Canada.

SISTE: Politiet i Canada melder om flere skyteepisoder i byen Langley, forstad til Vancouver, i Canada. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt om flere skyteepisoder i byen Langley, en forstad til Vancouver, i Canada.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters opplyser politiet i en oppdatering klokka 20.30, norsk tid, at det er fire personer som er skutt og at tre personer er døde, inkludert en gjerningsmann.

En talskvinne fra det lokale politiet, Rebecca Parslow, sier ifølge CBC at flere av ofrene er hjemløse og at politiet jobber ut fra en teori om at angrepet har vært målrettet.

FLERE SKYTEEPISODER: Flere personer er skutt etter og minst en person er død etter flere skyteepisoder i bien Langley i British Columbia, Canada. Foto: REUTERS/Jesse Winter
FLERE SKYTEEPISODER: Flere personer er skutt etter og minst en person er død etter flere skyteepisoder i bien Langley i British Columbia, Canada. Foto: REUTERS/Jesse Winter Vis mer

Politiet opplyser at de har pågrepet en antatt gjerningsperson, men at det på nåværende tidspunkt er uklart om det er flere personer som er involvert.

- Vi har en mann i varetekt. Likevel kan vi ikke utelukke at det er flere personer som er involvert før vi senker trusselnivået, sier Parslow ifølge CBC.

Mandag morgen klokka 06.25 lokal tid har flere personer mottatt en sms fra myndighetene der de advarer om at det er en pågående skyting i sentrum av byen. Det skriver flere lokale medier, blant annet avisa Vancouver Sun.

Ifølge avisa opplyser politiet at det er ofre. Det er likevel usikkert hvor mange ofre det er etter skyteepisodene.

Videre opplyser politiet at de etterlyser en mann i en hvit bil etter skytingen, men det er usikkert om det er en eventuell gjerningsmann eller et offer som er etterlyst, ifølge Vancouver Sun.

I sikkerhetsadvarselen fra politiet råder de befolkningen til å holde seg fra tre områder i sentrum av Langley.

POLITIAKSJON: Bilde fra politiaksjonen mandag morgen lokal tid. Foto: DriveBC
POLITIAKSJON: Bilde fra politiaksjonen mandag morgen lokal tid. Foto: DriveBC Vis mer

Politiet har, ifølge CBC, opprettet en etterforskning på tre steder der det skal ha blitt skutt, bare noen få kilometer fra hverandre.

Stedene der det skal ha blitt skutt er utenfor kjøpesenteret Willowbrook, utenfor kasinoet Cascades og i nærheten av en gjenbruksbutikk ved Logan Avenue.

På parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Willowbrook Mall, skal det ha blitt avfyrt minst ni skudd bot en bil, ifølge avisa.

Saken oppdateres løpende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer