Skyting og kriminalitet i Sverige:

Flere skyteepisoder i Sverige denne uka har ført til en ny tilværelse for sykehusansatte. - Et stort ubehag

Fra 2011 til 2016 har antall dødstall i Sverige med skytevåpen involvert økt fra 17 til 30. Når det kommer meldinger om skyting, må politiet ikke bare rykke til åstedet, men også til akuttmottaket.

KAOS: Her forsøkte venner og familie av to menn som ble skutt i Österga tirsdag å kjempe seg inn på Karolinska-sykehuset. En 20-åring døde som følge av skadene. Flere skyteepisoder denne uka ha skapt kaos utenfor sykehuset. Politiet må nå rykke ut til akuttmottaket så vel som åstedet, når det kommer meldinger om skudd. Foto: Aftonbladet / IBL
KAOS: Her forsøkte venner og familie av to menn som ble skutt i Österga tirsdag å kjempe seg inn på Karolinska-sykehuset. En 20-åring døde som følge av skadene. Flere skyteepisoder denne uka ha skapt kaos utenfor sykehuset. Politiet må nå rykke ut til akuttmottaket så vel som åstedet, når det kommer meldinger om skudd. Foto: Aftonbladet / IBL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom det meldinger om flere alvorlige skyteepisoder flere ulike steder i Sverige. To personer døde på sykehus som følge av skadene.

Skyteepisodene i det siste har ført til en helt ny og utrygg tilværelse for ansatte ved akuttmottakene på sykehusene i Sverige.

Store gjenger med slektninger, venner og bekjente av de som blir skutt, samles utenfor og truer de ansatte ved sykehuset. De gjør alt for å komme seg inn.

- Jeg følte et større ubehag enn jeg noen gang har følt på arbeidsplassen, sier en sykehusansatt som har jobbet med skytingen som skjedde på Tensta på fredag, til Expressen.

Dette har ifølge den svenske avisa hendt to ganger ved Karolinska-sykehuset denne uka.

- Vi føler at situasjonen for akuttbehandling har endret seg. Man er mer sårbare, særlig på nattestid, sier leder for akuttmottaket, Anna Jansson, til avisa.

Statistikk fra Brå viser at det har skjedd en økning i antall dødsfall hvor skytevåpen har vært involvert, i Sverige.

Fredag kom det fram at det ene drapet kan ha vært et hevnangrep etter en skuddveksling et annet sted tidligere på dagen. De involverte skal ifølge Aftonbladets opplysninger være knyttet til kriminelle miljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer